29 ile yeni İl Jandarma Komutanı atandı

4 tümgeneral ve 24 albay emekliye sevk edildi, 1 tuğgeneral tümgeneralliğe terfi etti, 5 albay general rütbesine yükseltildi. 28 ile yeni il jandarma komutanı atandı.

29 ile yeni İl Jandarma Komutanı atandı
28 Temmuz 2020 - 06:59
Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan karara göre; Denetleme ve Değerlendirme Başkanı Tümgeneral Halis Zafer Koç Jandarma Genel Komutan Yardımcılığına, Sahil Güvenlik Personel Başkanı Tuğamiral Cengiz Ünver Sahil Güvenlik Genel Komutan Yardımcılığına atandı. Van Asayiş Kolordu Komutanlığı'na Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanı Tümgeneral Hüseyin Kurtoğlu getirilirken; Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı'na ilk kez general rütbesi ile Denizli İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Metin Düz atandı.

Kararla ayrıca; 6 albay tuğgeneral ve tuğamiralliğe, 1 tuğgeneral tümgeneralliğe terfi etti. 4 general ve 24 albayın emekliliğe sevk edildiği kararla, 22 general de yeni görevlere atandı. 35 il jandarma komutanlığına 28'i albay, 7'si general rütbesinde atama yapıldı.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde gerçekleştirilen bu atamaların hem bu güzide kurumumuza hem de ülkemize ve aziz milletimize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ederiz. Emekli olan kıymetli mesai arkadaşlarımıza görev yaptıkları süredeki hizmetleri için şükranlarımızı sunar, bundan sonraki hayatlarında esenlikler dileriz." ifadelerine yer verildi. 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum