3 Yanlış 1 Penaltı. ...

 Gs düşe kalka ağır aksak gittiği şampiyonluk yarışında bu maçı kazanacak FB- BJK derbisinin beraberliğini hatta belkide tarihte ender gözüken şekilde ezeli rakibi FB “nin Bjk “ı yenmesini bekleyecekti.

3 Yanlış 1 Penaltı. ...
20 Mart 2021 - 18:13
Lakin evdeki hesap çarşıya uymadı.Kayseride ise yarayan sistem bu sefer dezavantajları daha çok öne çıkınca çöktü.Maça Karadeniz” deki sert dalgalar gibi fırtınayla başlayan Rize henüz 1.Dk” da öne geçerek zor geçecek 90 dk.” nın sinyalini vermişti.Bu şok gol sonrası travmayı atlatmaya çalışan Gs takımı Kayseri maçında da cift forveti beslemek için oynamış olduğu orta sahasız bütün beklerin sağdan soldan bindirmeleri ve uzun hava topları ile sonuç alma oyununu oynamaya başladı.Ancak Rizespor havada çok daha iyi bir takım. Dün hava topu mücadelelerinde Rize 24’e 10’luk bir üstünlük kurmuş. Hem öne geçip hem hava toplarinda üstünlüğü ele alan Bülent Uygun“ un talebeleri orta sahayı da hızlı ve direk paslarla geçebilme yeteceğini ortaya koyunca 1 kez geriye düştüğü 3 kez öne geçtiği maçı kazanmayı başardı.Tabi ki onların başarısının yanında Gs takımının 3 yanlış diyebileceğimiz Yedlin, Luyindama ve Marcao” nun amatörce bile denmeyecek ağır hatalari da eklenince yenilgiye götüren hazin sonuçtan kaçış olmadı . Taylan’sız kadronun birinci-ikinci bölge pas geçişi sıkça aksadı. Önde baskı yapan her takım Galatasaray’ı hataya zorluyor.
Rizespor'u kutlamak lazım. Teknik direktör Bülent Uygun takımın başına geldikten sonra art arda iki galibiyet aldılar ve düşme stresini geride bıraktılar.
Hakem Volkan Bayarslan'ın performansını nasıl buldunuz ? İlk penaltıda karar yüzde 100 doğru. Yedlin eliyle kesiyor. Ancak Volkan burda bile yardımcıdan yardım alarak verdi penaltıyı .İkinci pozisyonda kesin ve kararlı şekilde penaltı çalıyor. Oysaki ben görür görmez disarda VAR” dan döner dediğim bir pozisyonu nasıl hemen penaltı diye yangından mal kaçırırcasına çalarsın.Ne acelen VAR .Ya VAR olmasa ne olacak.Şaka gibi bu acele kararı sonrası Fatih Terim kart gördü. Kartın tek sorumlusu Volkan Bayarslan”dır.Kendisini 21 yıldır tanırım.16 sene boyunca beraber klansmanlarda hakemlik yaptık.Hakem camiasında herkes birbirini bilir. Volkan hakemlik yetenekleri kısıtlı,sahada ağır kalan,basit faullerde bile kulaklıktan yardım alamadığında yanlış kararlar verebilen bir isim o yüzden 10 yıldır Üst klansman kadrosunda olmasına rağmen büyüklerin macinda kendisini görmek bu zamana kadar pek mümkün olmadı.Dünkü maçtaki verdiği ve vermediği basit fauller oyunu kontrol etmesini zorlaştırırken yardımına Rize” nin bitirici ayakları yetişti ve Rize tartışmasız üstünlüğüyle oyunu kendi alanında kabul etmeyi reddedince Volkan” ın hakem şansı yanında oldu.
Değişikliklerden sonra golü bulan Galatasaray'da daha sonra Yedlin atıldı. Kart doğru ama bir oyuncu bu kadar kolay atılmamalı. Yedlin , Marcao, Luyindama 3 lüsü üstüne de penaltı mahşerin 4 atlısı gibiydi dün akşam Gs” in kaybetmesi adına .Mhk Başkanı artık günü kurtarmak adına elinde kim kaldıysa sahaya sürüyor. Bakalim bu lig nasıl biticek ....
FAHRİ VAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum