307 hâkim ve savcının görev yeri değişti

Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Mazeret Kararnamesi’ni tamamladı. Buna göre 307 hâkim ve savcının görev yeri değişti. Kararnameyle, Antalya’da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve İş İnsanı Fettah Tamince’nin avukatı Ahmet Kürşat Köhle ile cezaevinde bir mahkumu kayıt dışı ziyaret eden Antalya Cumhuriyet Başsavcı Vekili Gürkan Kütük görevden alınarak Antalya Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Savcılığı’na atandı.

307 hâkim ve savcının görev yeri değişti
31 Ekim 2019 - 17:52
Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre HSK, bir süredir çalışmalarını sürdürdüğü mazeret kararnamesini tamamladı. HSK 1. Dairesi tarafından çıkarılan kararname ile 51’i idari, 256’sı adli yargıdan olmak üzere 307 hâkim ve savcının görev yeri değiştirildi. 

Kararname ile Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na aynı yer Başsavcı Vekili Gökhan Şen atandı. İzmir Bölge Adliye Mahkemesi Başkanlığı’da İzmir BAM Daire Başkanı İdris Kizir atandı. Polatlı Cumhuriyet Başsavcısı Veysel Kaçmaz. Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği’ne getirildi.

Konya Bölge İdare Mahkemesi Daire Başkanı Mustafa Nafiz Acar ise Konya Bölge İdare Mahkemesi Başkanı oldu.

Alican Uludağ'ın Cumhuriyet'te yer alan haberine göre, kararnamenin en dikkat çeken ismi Antalya Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği görevinden alınan Gürkan Kütük oldu. Kütük, Antalya BAM Savcılığı’na atanarak pasifize edildi. Kütük’ün, Fettah Tamince’nin Antalya’da avukatlığını yapan Ahmet Kürşat Köhle ile olan yakın ilişkileri dikkat çekiyordu. Kütük ve Köhle, 3 Ekim 2018’de Antalya L Tipi Cezaevi’ne yatan bir adli mahkumu, kayıt dışı ziyaret etmişti. Ziyaret edilen mahkum, Fettah Tamince’nin şirketinin bir yöneticisinin akrabasıydı. Cezaevine yapılan bu kayıt dışı ziyaret nedeniyle HSK, Kütük hakkında inceleme başlatmıştı.

Emre Belözoğlu’na FETÖ’den takipsizlik veren İstanbul Savcısı Ergün Güçlü, Küçükçekmece Savcılığına atandı.

Mazeret kararnamesinin ağırlıklı olarak hakim ve savcıların mazeret taleplerine ve boş bulunan yerlere göre hazırlandığı öğrenildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum