312 General'den 81 İl Başkanı'na...

Bugün bir kez daha sanık sandalyesine oturuyorum. Cumhuriyet'in 100. yılına girerken, benim sanıklık kariyerim yarım asrı geçti.

312 General'den 81 İl Başkanı'na...
14 Eylül 2022 - 20:49 - Güncelleme: 15 Eylül 2022 - 09:50

Gazetecilik hayatım yarım asır sürdü. 2023’de tam 50 yıl. 1973’den 2023’e, yarım asırdır her gün yazmışım. Hergün sadece gazetede değil. Yeni Devir’i çıkartırken iki gazetede birden yazdım. Dergilerde yazdım, kitap yazdım, bildiri yazdım.

Makalelerimden sonra en çok savunma yazdım. Sonra dergilerde çıkan makalelerim, basın açıklamalarım ve basın açıklamaları, kürsü konuşmaları ve bildiriler. Ortalama 1,5 A4 sayfa yazdığıma göre günlük yazılarım ve dergilerde çıkan yazılarım 30.000 sayfayı buluyor. Ana  Britannica 32.640 sayfa idi, resimlerle, jenerik, grafiklerle birlikte. Yarım asrın şahidliğini yaptım ve her gün o güne aid düşüncelerimi satırlara döktüm. Ve hala yazıyorum ve konuşuyorum.
Konuşmalarım da en az yazılarım kadar. Savunmalarım onlara yakın, hakkımda yazılanlar da bir o kadar. Bir ara Google arama motorunda hakkımda 4 milyon belge vardı. Şimdi elediler 1,5 milyona indirdiler.
20/5/1971 tariihinde Milli Nizam Partisinin, 648 sayılı Siyasi Partiler Kanununun 4. kısmında yer alan 92., 94., 97. ve 101. maddelere aykırı faaliyetlerde bulunulması sebebi ile, aynı kanunun 111. maddesinin 2. bendi gereğince kapatılmasına karar verilince, Afyon'da (Bu güne kadar üyesi olduğum tek parti) MNP Gençlik teşkilatında daha önce yayınladığım bir bildiri sebebi ile Afyon Ağır Ceza mahkemesinde hakkımda ilk dava açıldı. Bildirinin bana ait olduğunu açıklayınca yargılama kısa sürede sonuçlandı ve mahkum oldum. Yargıtay'a itiraz ettik. Yurt dışına çıkmak için İstanbul’a geldim. Yargıtay’da çok birikme olduğu için kararın uzun zaman alacağı söylenince bir yayınevi kurdum ve ilk kitap olarak Abdurrahim Karakoç’un “Bütün şiirleri”ni yayınladım. Milli Gazete'yi çıkartmak için hazırlıklara başladık. 1974 Affı’nda davam düştü, ama bu bana tebliğ edilmeden, Yargıtay’dan bozma kararı geldi ve ilk mahkumiyetimden kurtuldum. Sonrası malum: Müzmin sanık!
Bağımlılık yaptı, Şanar’la her hafta “suç”(!?) işleyip kendimizi ihbar ediyorduk. O günlerde günde 5 kez, haftada 5 gün duruşmaya çıktığım günler oluyordu. Bu arada yargılanmadığım mahkeme kalmadı nerede ise, DGM den Askeri mahkemeye..
Benim sanıklık kariyerim, beni yargılayanların yargıçlık kariyerinden daha uzun süreyi kapsar.
Yeni Akit’te Mehmet Doğan’ın 312 General davasını biliyorsunuz. Benim Güven Erkaya davası da ünlü bir dava, evimin haczi ile sonuçlanan ve Cuma Dergisi'nin kapanmasına yol açan Çetin Doğan, Hurşit Tolon’un suç duyurusunda bulunduğu Hasdal’da 1. Ordu, 6. Kolordu askeri mahkemesinde yargılandığımız dava her zaman ilk aklıma gelen davalar.
Bir de, bir dönemin en karekteristik davalarından  biri olan “bugün sigara içmeyin, parasını İHH ve Mazlumder'e verin” dediğim için “izinsiz yardım toplamak”tan hakkımda açılan dava. O kadarla kalsalar iyi, benim yüzümden İHH ve Mazlum-Der’in banka hesaplarına el konuldu. Suç duyurusunda bulunan ise İstanbul valisi Erol Çakır'dı! Boş durur muyum, hakkımda soruşturma açıldıktan bir gün sonra bu defa da aynı yazıyı, “Bugün de sigara içmeyin, parasını ADD ve ÇYDD’ne yardım olarak gönderin, adresi şu, telefonu şu, banka hesap no şu” diye yazdım, tabi hiçbir işlem yapılmadı. Ama o gün 28 Şubatçıların nasıl bir siyasi ahlak ve hukuk mantığına sahip oldukları da deşifre olmuş oldu. Zaten ben de ilk duruşmadan sonra berat ettim.
Bu, 81 il ve hem genel merkez, hem kadın kolları başkanlığı, hem de KADEM’in müşteki olduğu dava Küçük Çekmece adliyesinde 2. Asliye Ceza Mahkemesinde saat 10.00’da görülecek. Bakalım kimler katılacak, nasıl bir karar çıkacak ya da ne zamana ertelenecek?
Daha önce Ankara’da hukuk davasında 100.000 lira manevi tazminata hükmedilmişti. Ve dava İstinaf'ta bekliyordu.
Bu arada AK Parti Kadın Kolları başkanlarının üçte biri; vefat, istifa, görevden alma, seçim sonucundan dolayı değişti. Sanırım bu celse onların durumları da yeniden gözden geçirilmesi gerekecek. Örgütlü bir şekilde, il yönetim kurulu topluca basın açıklaması yaparak suç duyurusunda bulunmalarına rağmen, aslında kişisel olarak müşteki oluyorlar. Yani yeni gelen başkanlar otomatikman müşteki değiller. Geçen duruşma Düzce’den bir avukat gelmişti. Eski başkan gidince yenisinin durumu belli değil. AK Parti Giresun Kadın Kolları bu arada avukat vekaleti gönderdi mahkemeye.
Bakalım o günlerde malum media haber ve yazar olarak mangalda kül bırakmamışlardı. Geçen celse ne yazar, ne muhabir, ne ajans ya da gazete ya da haber portalı kimse gelmemişti, bu defa ne yapacaklar?
Benim Akit’ten ayrılmam sosyal media’da TT oldu ama malum media bu haberleri de görmedi.
Bu günlük de bu kadar.
Selam ve dua ile.

Abdurrahman Dilipak (HaberVakti)


YORUMLAR

  • 0 Yorum