5 bin 426 hakim savcının görev yeri değiştirildi

Hakimler ve Savcılar Kurulu 1. Dairesince hazırlanan 2022 adli ve idari yarı ana kararnamesi ile 5075 adli yargı, 351 ise idari yargıdan olmak üzere toplam 5 bin 426 hakim savcının görev yeri değiştirildi. Gezi Davası'nda verilen kararlara şerh düşen İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin üye hakimi Kürşad Bektaş, İstanbul'dan Tokat'a sürüldü.

5 bin 426 hakim savcının görev yeri değiştirildi
20 Haziran 2022 - 11:00

Hakimler ve Savcılar Kurulu 1. Dairesi, merakla beklenen 2022 adli ve idari yarı ana kararnamesini tamamladı.

Halil Koç başkanlığında toplanan HSK 1. Dairesince son şekli verilen kararname ile 5075 adli yargı, 351 ise idari yargıdan olmak üzere toplam 5426 hakim savcının görev yeri değiştirildi.

Gezi Davası’nda şerh düşen hakim sürüldü

*Gezi Davası'nda verilen kararlara şerh düşen İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin üye hakimi Kürşad Bektaş, İstanbul'dan Tokat'a sürüldü ve Turhal Hakimliği'nde görevlendirildi. Bektaş, Gezi Davası dosyasında dinlemelerden başka delilin olmadığını, dinlemelerin de hukuka aykırı kararla yapıldığını vurgulamış, "Üstelik hukuka uygun kabul edilseler bile somut kanıtlarla desteklenmiyor. Dosyada mahkûmiyet için yeterli delil yok. Beraat verilmeli" demişti.

*Adnan Oktar Grubu'na yönelik iddianameyi hazırlayan Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Savcısı Caner Babaloğlu, Van Bölge Adliye Mahkemesi Üyesi oldu.

*Bakırköy Hakimi Mehtap Bayrak Dalaslan Ankara Hakimi olarak atandı. Bakırköy Cumhuriyet Savcısı eşi İsmet Dalaslan ise Ankara Cumhuriyet Savcısı olarak atandı. Savcı Dalaslan'ın görev yaptığı 'örgütlü suçlar' bürosunda görevli savcı Cengiz Çallı geçen aylarda HSK tarafından meslekten çıkarılmıştı.

*Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğunda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı davasının Suudilere devredilmesi davasında “bozulan ikili ilişkilerin düzeltilmesi için diyet” diyen İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Nimet Demir ise Kahramanmaraş Hâkimliğine sürüldü.

*Konya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na getirildi.

*Antalya Başsavcısı Halil İnal, Konya Cumhuriyet Başsavcılığı’na,

*İstanbul Başsavcı Vekili Zafer Koç, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na atandı.

*Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Habip Korkmaz Kayseri Başsavcılığı’na,

*Yargıtay Savcısı Ali Yeldan ise Kayseri Başsavcılığı’na atandı.

*İstanbul'da görev yaptığı dönemde Rıza Zarrab'ı tahliye eden Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Ekrem Aydıner, Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcıvekili oldu.

*Üniversiteli Yağmur Sönmez'i öldürdükten sonra intihar eden Murat Bakırköylü'nün babası olan Muhittin Bakırköylü, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekilliği görevinden İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Savcılığı'na atandı.

*Hâkimler ve Savcılar Kurulu Kurul Başmüfettişi Cemil Sandıkçı, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcıvekili oldu.

*Bitlis, Karaman, Muğla, Balıkesir ve Van’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda ilin başsavcısı değiştirildi.

HÂKİMLER VE SAVCILAR KURULU BİRİNCİ DAİRESİNİN
19/06/2022 TARİHLİ VE 904 SAYILI ADLİ YARGI KARARNAMESİ

HÂKİMLER VE SAVCILAR KURULU BİRİNCİ DAİRESİNİN
19/06/2022 TARİHLİ VE 904 SAYILI İDARİ YARGI KARARNAMESİ

HSK 1. Daire Başkanı Halil Koç, kararnameye ilişkin sosyal medya hesabından; “Hakimler ve Savcılar Kurulu 1. Dairesi olarak, 2022 Yılı Adli ve İdari Yargı Ana kararname çalışmalarını tamamlamış olup birazdan HSK internet sitemizde yayımlanacaktır. Meslektaşlarımızın yeni görevlerini tebrik eder, başarılar dilerim, Hayırlı olsun” mesajını paylaştı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum