A Milli Takım tüm dünyada manşetleri süsledi...
İşte yabancı basında tarihi zaferin yankıları A Milli Takım, Kosova'yı 1-0 yenerek 2026 Dünya Kupası'na katılma hakkını kazandı. Kerem Aktürkoğlu'nun golüyle gelen zafer, 24 yıl aradan sonra gelen başarı yabancı basında geniş yankı uyandırdı.

A Milli Takımımız, 31 Mart akşamı Fadil Vokrri Stadyumu'nda oynanan play-off finalinde rakibini yenerek 2002'den bu yana ilk kez Dünya Kupası finallerine yükseldi.

Vincenzo Montella'nın öğrencileri, üst üste başarısız eleme turlarının ardından gelen bu başarıyla taraftarları sevince boğdu. Kerem Aktürkoğlu'nun ikinci yarıdaki yakın mesafeli vuruşu skoru belirlerken ay-yıldızlılar 24 yıllık hasreti sona erdirdi.

Dünya Basını Gözünü Ay Yıldızlılara Çevirdi
Zafer, Avrupa ve dünya basınında manşet oldu. İngiltere'den BBC, Türkiye'nin Kerem Aktürkoğlu'nun golüyle Kosova'yı play-off'ta yenerek 24 yıl sonra ilk kez Dünya Kupası'na katılma hakkı kazandığını, bu zaferin üst üste beş başarısız elemenin ardından gelen bir seriyi sona erdirdiğini belirtti.

ABD Grubu Artık Rüya Değil, Gerçek Bir Sınav
Amerikan medyası da Türkiye'nin katılımıyla D Grubu'nun zorlaştığını vurguladı.

Athletic gazetesi, Türkiye'nin ABD'nin Dünya Kupası grubunu tamamladığını ve grubun zorluk seviyesini artırdığını yazdı. Avustralya, Paraguay ve Avrupa play-off'undan gelecek takımın rüya gibi bir kura olarak görüldüğü ancak Türkiye'nin play-off'u kazanarak gruba dahil olduğu hatırlatıldı.

İtalyan Basınından Montella'ya Özel Övgü
İtalyan Corriere dello Sport, Montella'nın Türkiye ile Dünya Kupası'na gittiğini, Vincenzo Montella'nın milli takımının eski Lazio oyuncusu Vedat Muriqi ve Fisnik Asllani'nin formasını giydiği Kosova'yı zorlu ve çekişmeli bir maçta mağlup ettiğini kaydetti.

Tuttosport ise İtalya'nın play-off finalinde elenmesine atıfta bulunarak normal sürenin ardından kutlama yapan tek İtalyanın Türkiye'siyle Dünya Kupası'na giden Vincenzo Montella olduğunu ifade etti.

La Gazzetta dello Sport da İtalya'nın Bosna Hersek'e elenmesine gönderme yaparak Montella'nın zaferini öne çıkardı.

İspanyol Medyası Arda Güler ve Kenan Yıldız'ı Efsane İlan Etti
İspanya'dan Marca, Türkiye ve Arda Güler'in 24 yıl sonra Kosova karşısında zorlu bir mücadele vererek Dünya Kupası'na ulaştığını, devre arasından sonra Montella'nın oyuncularının yenilenmiş inançla sahaya çıktığını ve 53. dakikada Kerem Aktürkoğlu'nun golünü Kenan Yıldız ile Orkun Kökçü'nün organize ettiği kontrayla bulduğunu aktardı.

AS gazetesi ise Arda Güler'i bir efsane olarak nitelendirerek play-off'un hem yarı finalinde hem finalinde avantajlarını ustaca kullanan oyuncuların tarih yazdığını ve milli takımlarının efsaneleri olduklarını vurguladı.

Kosova Basını Mücadeleyi Kabul Etti
Kosova medyası da Türk zaferini takdirle karşıladı. Kosova Sot, Türkiye'nin küçük bir farkla kazandığını, Kosova Milli Takımı'nın tüm çabası ve mücadelesine rağmen finalde mağlup olduğunu, ABD Kanada Meksika hayallerinin sona erdiğini belirtti.

Epoka E Re ise rüyanın bittiğini, Kosovalı futbolcuların karakterlerini göstererek son saniyeye kadar savaştığını yazdı.

Türk futbolu için yeni bir dönem başlarken, Montella yönetiminde genç yetenekler Kenan Yıldız, Arda Güler ve tecrübeli isimler uyumlu bir performans sergilemesi Dünya Kupası yolcuğu için umut verdi.

Türkiye şimdi 2026 yazında ABD, Meksika ve Kanada'da düzenlenecek turnuvada D Grubu'nda ABD, Avustralya ve Paraguay ile mücadele edecek.
6
Ay-yıldızlıların bu tarihi yolculuğu hem yurt içinde hem uluslararası arenada büyük heyecan yaratmaya devam ediyor.








YORUMLAR