ABD'den skandal karar! Joe Biden 1915 olaylarını 'soykırım' olarak resmen tanıdı…

ABD Başkanı Joe Biden, 24 Nisan açıklamasında 'soykırım' sözcüğünü kullandı.

ABD'den skandal karar! Joe Biden 1915 olaylarını 'soykırım' olarak resmen tanıdı…
24 Nisan 2021 - 19:35

ABD Başkanı Joe Biden, 24 Nisan açıklamasında ‘soykırım’ sözcüğünü kullandı.

Biden, konuşmasında skandal ifadeler kullanırken şunları söyledi:

Her yıl olduğu gibi bu gün de, Osmanlı dönemi Ermeni soykırımında ölenlerin hayatlarını hatırlıyor ve böyle bir zulmün bir daha meydana gelmemesi için kendimizi yeniden taahhüt ediyoruz.

24 Nisan 1915’ten itibaren Konstantinopolis’teki Ermeni aydın ve cemaat liderlerinin Osmanlı yetkilileri tarafından tutuklanmasıyla bir buçuk milyon Ermeni tehcir edildi, katledildi veya bir imha kampanyasıyla ölüme yürüdü.

Meds Yeghern’in kurbanlarını onurlandırıyoruz, böylece olanların dehşeti tarihte asla kaybolmasın. Nefretin tüm biçimleriyle yıpratıcı etkisine karşı her zaman uyanık kalmamız için hatırlıyoruz.

Hayatta kalanların çoğu, Amerika Birleşik Devletleri de dahil olmak üzere dünya çapında yeni evler ve yeni hayatlar bulmaya zorlandı.

Ermeni halkı güç ve dirençle hayatta kaldı ve cemaatini yeniden inşa etti. On yıllar boyunca Ermeni göçmenler Amerika Birleşik Devletleri’ni sayısız şekilde zenginleştirdiler, ancak atalarının çoğunu kıyılarımıza getiren trajik tarihi asla unutmadılar. Hikayelerini onurlandırıyoruz. O acıyı görüyoruz. Tarihi doğruluyoruz. Bunu suçlamak için değil, olanların asla tekrarlanmamasını sağlamak için yapıyoruz.

Bugün, kaybedilenin yasını tutarken, gözlerimizi de geleceğe, çocuklarımız için inşa etmek istediğimiz dünyaya çevirelim. Bağnazlık ve hoşgörüsüzlüğün gündelik kötülüklerinin lekesiz olduğu, insan haklarına saygı duyulan ve tüm insanların haysiyet ve güven içinde hayatlarını sürdürebildikleri bir dünya. Gelecekteki zulümlerin dünyanın herhangi bir yerinde meydana gelmesini önlemek için ortak kararlılığımızı yenileyelim. Ve dünyadaki tüm insanlar için şifa ve uzlaşma peşinde koşalım.

Amerikan halkı tüm bu Ermenileri onurlandırıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum