ABD'nin listeye aldığı 5 kişinin bilinmeyenleri: 3'ü Türkiye'de yaşıyor

ABD, Türkiye'de yaşayan 5 kişiye yaptırım kararı aldı. Kararın alınmasının nedeni ise El Kaide’ye yardım…

ABD'nin listeye aldığı 5 kişinin bilinmeyenleri: 3'ü Türkiye'de yaşıyor
18 Eylül 2021 - 09:17

ABD, beş kişiye yaptırım kararı aldı. Bu yaptırımı uyguladığı 5 kişiden 3'ü ise Türkiye'de yaşıyor. 

Hazine Bakanlığı tarafından alınan kararda; "Hedefteki kişileri bulan bu yaptırımlar, ABD'nin, El Kaide'nin mali kaynaklarının kesilmesine yönelik bağlılığının değişmediğini gösteriyor" dedi.

Yabancı Varlıklar Kontrol Dairesi (OPAC) Direktörü Andrea Gacki, "Türkiye'nin de aralarında bulunduğu yabancı ortaklarımızla, El Kaide'nin mali örgütlenmesinin kesilmesi için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

ABD Hazine Bakanlığı tarafından açıklanan listede isimler ile ilgili bilgi verildi.

İşte o kişiler:

Mecdi Salim 

Avukat kökenlidir ve Mısır'da doğdu. Türkiye'de El Kaide işlerini kolaylaştırıyor. Bir önceki Mısır İslami Cihad Emiridir. 

Mecdi Salim El-Kaideye maddi yardımda bulunmak, teknolojik destek sağlamak, sponsorluk yapmak, El Kaide'ye maddi destek sağlamaktan E.O 13224 (Executive Order) gereğince yaptırım kararı alındı.

Muhammed Nasreddin El-Gazlani

Mısır vatandaşı Muhammed Nasreddin El-Gazlani, El-Kaideyi destekleyen Türkiye merkezli bir finans kuryesidir. El Kaide Türkiye kaynaklı finansal kurye olarak Muhammed Gazlani gibi kuryeleri kullanıyor. Muhammed Nasreddin El-Gazlani E.O 13224 gereğince El Kaide'ye maddi yardımda bulunmak, teknolojik destek sağlamak, sponsorluk yapmak, El Kaideye hizmet sağlamaktan yaptırım kararı alındı. 

Nurettin Müslihan

Türkiye doğumlu ve El Kaide'yi destekliyor. Müslihan, El Kaide üst düzey liderliğini üstleniyor. Suriye'de faaliyet gösteren Ebu Hayr El-Masri ile bağlantı kurmaya çalıştı.

Nurettin Müslihan, El-Kaideye maddi yardımda bulunmak, teknolojik destek sağlamak, sponsorluk yapmak, El Kaide'ye maddi destek sağlamaktan E.O 13224 gereğince yaptırım kararı alındı. 

Cebrail Güzel

Türk vatandaşı Cebrail Güzel, El-Kaide destekleyicisi. El-Kaide'yi destekleyebilmek için materyaller geliştiriyor. Nurettin Müslihan ile beraber çalışıyor ve El-Kaide üst düzey lideri Abdullah Muhammed Recep Abdül Rahman ile olan ilişkileri kolaylaştırmayı istedi.

El-Kaideye maddi yardımda bulunmak, teknolojik destek sağlamak, sponsorluk yapmak, El Kaide'ye maddi destek sağlamaktan E.O 13224 gereğince yaptırım kararı alındı. 

Soner Gürleyen

Türk vatandaşıdır. El Kaide'nin aşırılık yanlısı ve finansal destekleyicisidir. 

Soner Gürleyen, El-Kaide'ye maddi yardımda bulunduğu, sponsor olduğu, maddi veya teknolojik destek sağladığı, el-Kaide'ye mal veya hizmet verdiği, destek verdiği için E. O. 13224 uyarınca yaptırım kararı uygulandı.

YAPTIRIMLARIN ETKİLERİ

Adı geçen kişiler doğrudan veya dolaylı olarak kişiler ve yakınlarının ABD'deki mülkiyetleri engelleniyor. Mülkiyeti engellenen kişilerin herhangi bir mülkiyet alması yasaklanır.

Ayrıca bu kişilerde alınan kararla ikincil yaptırım riski bulunuyor.

Odatv.com

YORUMLAR

  • 0 Yorum