Abdullah Gül'ün desteklediği Ali Babacan'ın yeni partisi yolda!

Uzunca bir süredir Ankara kulislerinden basına yansıyan "Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu yeni parti kuruyor" iddiaları dış basının da gündemine geldi.

Abdullah Gül'ün desteklediği Ali Babacan'ın yeni partisi yolda!
26 Haziran 2019 - 09:52
İngiliz haber ajansı Reuters'ın, parti yetkililerine dayandırdığı habere göre sonbahar aylarında yeni partiyi açıklaması beklenen Babacan, Davutoğlu ile ayrı hareket ediyor.

"Babacan'ın kuracağı parti Erdoğan'ın işini zorlaştırabilir"

İstanbul'da yenilenen seçimleri 800 bini aşkın farkla Ekrem İmamoğlu'nun kazanması AKP'nin güç kaybı ile karşı karşıya geldiği yorumlarına yol açtı.

 

 

Öte yandan AKP'den ayrılan isimlerin parti kurma hazırlıkları da "AKP'de bir yol ayrımı olacak mı?" sorusunu gündeme getirdi. 

Reuters'in partili kaynaklara dayandırdığı habere göre, eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, yeni partiyi sonbahar aylarında kurmayı planlıyor. 

Haberde "Babacan'ın kuracağı parti düşük bir oy oranında kalsa bile, giderek eriyen oylar nedeniyle Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın işini zorlaştırabilir" ifadeleri yer aldı.

"Gül ön planda olmayacak ama parti çalışmalarına destek veriyor"

Reuters'a konuşan ve adı açıklanmayan bir yetkili, "Muhtemelen bu yıl bitmeden bir parti oluşumu şekil almış olacak. AK Parti içinden de destekleyenler var. Gül ön planda olmayacak ama parti çalışmalarına destek veriyor" dedi.

"Davutoğlu ile ayrı hareket edecekler"

"Topluma umut vaat ederek yeni bir başlangıç sunabilir" diyen aynı yetkili, "İstanbulseçiminin sonuçları bu parti çalışmalarına bir alan yarattı. Bu aşamadan sonra daha rahat bir çalışma olanağı bulur. Babacan parti çalışmalarını Ahmet Davutoğlu ile birlikte yürütmeyecek. Tamamen ayrı iki oluşum olarak yollarına devam etmesi öngörülüyor" ifadelerini kullandı.

Konu hakkında bir başka kaynak da "Babacan ve Gül sonbaharda çok büyük ihtimalle partiyi kuracak. Davutoğlu ile ayrı hareket edecekler. Babacan halen parti kurucuları ve partinin temel misyonu üzerinde bir ekiple çalışıyor. Farklı toplum temsilcileri ve alanlardan destek alıyor. Aslında AK Parti'nin ilk kuruluş ilkelerini de baz alan ama günün şartlarına da uygun yeni politika önerileri partinin temel taşlarından olacak. Partiye AK partililerden de destek var ama bazı önemli sürpriz destekler görülecek gibi" diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum