Adalarımızda egemenlik ve bayrak gösterisi yapıyorlar

Yunanistan, İzmir, Aydın, Muğla il sınırlarımızda bulunan 20 ada ve iki kayalığı AKP döneminde işgal etti. Bu adalara, hava sahamızı, kara sularımızı ihlal ederek gelip gidiyorlar. Egemenlik ve bayrak...

Adalarımızda egemenlik ve bayrak gösterisi yapıyorlar
03 Mayıs 2022 - 11:16 - Güncelleme: 03 Mayıs 2022 - 11:19

Yunanistan, İzmir, Aydın, Muğla il sınırlarımızda bulunan 20 ada ve iki kayalığı AKP döneminde  işgal etti. Bu adalara, hava sahamızı, kara sularımızı ihlal ederek gelip gidiyorlar. Egemenlik ve bayrak gösterisi yapıyorlar. Bazen Cumhurbaşkanı, bazen başbakan, bazen genelkurmay başkanının bu adalara çıkıp Yunan bayrağı önünde askerlerle, yerleştirdikleri vatandaşlarla görüntüleri Yunan sitelerinde yayımlanıyor.

Lozan Antlaşmasına göre silahsız, askersiz olması gereken adalarda ağır silahlar, binlerce asker bulunduruluyor.  Savaş gemileri yanaşıyor, adalara asker çıkarılıyor, tatbikatlar yapılıyor. Türkiye’nin bu yöndeki şikayetleri hep kulak arkası ediliyor.

MİSLİYLE KARŞILIK

Yunanistan, adaları işgal etmekle, Lozan Antlaşması’nı delmekle kalmıyor. Karasuları 6 mil olmasına rağmen, hava sahalarının 10 mil olduğunu öne sürüyorlar. Böyle bir şey olabilir mi? Ama Yunanistan “Ben yaptım oldu” anlayışıyla hareket ediyor. O yüzden, sanki kendi hava sahasıymış gibi hava sahamızı sürekli ihlal ediyor. Bu yüzden havada Türk ve Yunan pilotları arasında kıyasıya bir mücadele sürüyor.

Yunanistan, adalarımızın hava sahasını, kendisine ait hava...

YAZININ DEVAMI 

SAYGI ÖZTÜRKSÖZCÜ GAZETESİ

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum