Adalet Sarayı önünde kan donduran Sezen Aksu tehdidi: Kafalarına sıkacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'dillerini koparırız' diyerek hedef gösterdiği sanatçı Sezen Aksu hakkında suç duyurusunda bulunan 15 Temmuz Şehitler ve Gaziler Platformu üyeleri, Çağlayan Adliyesi önünde kan donduran tehditler savurdukları bir basın açıklaması yaptı.

Adalet Sarayı önünde kan donduran Sezen Aksu tehdidi: Kafalarına sıkacağız
23 Ocak 2022 - 21:59

15 Temmuz Şehitler ve Gaziler Platformu üyeleri, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da isim vermeden hedef aldığı Sezen Aksu hakkında İstanbul’da Çağlayan Adliyesi’nde suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunda bulunmaları ardından adliye önünde açıklama yapan grup, tehditler savurdu.

Sezen Aksu için "Köksüz, adına minik serçe dediğimiz, aslında Adem aleyhisselamı yoldan çıkaran Şeytanın yolundan giden…" gibi ifadeler kullanan grup, açıklamasının devamında, "Bakanımızın da dediği gibi, ‘beyinlerine sıkacağız, kafalarına. İnlerinde hepsini ezeceğiz. Dağda, PKK’yı Kandil’de nasıl eziyorsak, onları savunanlara da bunu bir defa daha söylüyoruz" tehditlerinde bulundu.

Açıklamanın devamında Cumhuriyeti de hedef alan grup, "100 yıldır sindirdiğiniz bu millet artık ayağa kalkmıştır" vurgusu yaparak, "Bugünden sonra dinimize, imanımıza, mukaddesatımıza dil uzatanlar bilsinler ki artık eski Türkiye yok. Allah ayetinde şöyle buyurmaktadır: Bu din Alllah'ındır. Küfür ve iman kıyamete kadar savaşacaktır" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Cuma namazı için gittiği Çamlıca Camisi’nde yaptığı konuşmada Sezen Aksu'nun 2017 yılındaki şarkı sözlerine yönelik, "Hz. Adem efendimize kimsenin dili uzanamaz. O uzanan dilleri yeri geldiğinde koparmak bizim görevimizdir" demişti.

Sezen Aksu'nun hedef alındığı şarkı yorumlara kapatıldıSezen Aksu'nun hedef alındığı şarkı yorumlara kapatıldı

Sezen Aksu'dan açıklamaSezen Aksu'dan açıklama

ADD'den Sezen Aksu'ya destek: Türkiye bir orta çağ din devleti değildirADD'den Sezen Aksu'ya destek: Türkiye bir orta çağ din devleti değildir

YORUMLAR

  • 0 Yorum