Adana Demirspor 3 - 2 Trabzonspor

Trabzonspor, bugün deplasmanda Adana Demirspor ile karşılaşılaştı. Trabzonspor'un varlık gösteremediği maçta 3 - 2 mağlup ayrıldı.

Adana Demirspor 3 - 2 Trabzonspor
13 Eylül 2022 - 11:47 - Güncelleme: 14 Eylül 2022 - 09:49

Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında Trabzonspor, Adana Demirspor deplasmanına konuk oldu. Yeni Adana Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi Adana Demirspor 3-2 kazandı.Karşılaşmada Adana Demirspor, 10. dakikada Kevin Rodrigues ile geçti. Trabzonspor, bu gole Bakasetas'ın 36. dakikasında penaltısıyla karşılık verdi ve ilk yarı 1-1 sona erdi. Adana Demirspor, 55. dakikada bu kez Badou Ndiyae ile öne geçerken, Trabzonspor'un ikinci golü 84. dakikada yeni transfer Umut Bozok'tan geldi. Adana Demirspor, uzatma anlarında bir gol daha bularak sahadan 3-2 galip ayrıldı.

Öte yandan Adana Demirspor'un, mücadelede Younes Belhanda ile bulduğu bir gol, ofsayt gerekçesiyle geçerli sayılmadı.

Bu sonucun ardından Adana Demirspor, 13 puana yükseldi. Trabzonspor 10 puanda kaldı.

Trabzonspor, ligin bir sonraki haftasında sahasında Gaziantep FK ile karşılaşacak. Adana Demirspor, Antalyaspor deplasmanına gidecek.

ABDULLAH AVCI'DAN 5 DEĞİŞİKLİK

Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında Adana Demirspor'a konuk olan Trabzonspor, ligde son maçına göre ilk 11'de 5 değişiklikle sahaya çıktı.

Bordo mavili futbol takımı, müsabakaya Uğurcan Çakır, Bartra, Hugo, Larsen, Eren Elmalı, Gbamin, Bakasetas, Bardhi, Trezeguet, Umut Bozok, Gomez olarak çıktı.

Trabzonspor'da teknik direktör Abdullah Avcı, ligin 5. haftasında deplasmanda 1-0 yendikleri HangiKredi Ümraniyespor karşısında ilk 11'de şans verdiği Muhammet Taha Tepe, Denswil ve Abdülkadir Ömür'e ilk 11 yer vermedi. Bordo-mavili takımda Dorukhan Toköz ve Djaniny ise sakatlıkları nedeniyle maç kadrosunda yer almadı. Karadeniz ekibinde bu futbolcular yerine Uğurcan Çakır, Hugo, Larsen, Gomez ve Umut Bozok ilk 11'de yer aldı.

VINCENZO MONTELLA'DAN 2 RÖTUŞ

Adana Demirspor ise geçen hafta 1-1 berabere kaldığı Atakaş Hatayspor maçına göre ilk 11'de 2 değişiklikle Trabzonspor karşısında mücadele etti.

Mavi lacivertli ekip, müsabakaya Ertaç Özbir, Samet Akaydın, Rakitskyi, Kevin Rodrigues, Svensson, Ndiaye, Stambouli, Yusuf Sarı, Belhanda, Emre Akbaba, Onyekuru ilk 11 ile başladı.

Teknik Direktör Vincenzo Montella, Hatayspor maçında görev verdiği Assombalonga'yı yedek kulübesinde oturturken, Tayyip Talha Sanuç ise Beşiktaş'a transfer olduğu için maçta yer almadı.

İtalyan teknik adam bu oyuncu yerine Rakitskyi'ye yer verirken Galatasaray'dan transfer edilen Emre Akbaba da Adana Demirspor formasıyla ilk kez sahaya çıktı.

Öte yandan Adana Demirsporlu taraftarlar maça büyük ilgi gösterdiler.

ADANA'DA RODRIGUES'TEN FÜZE

Adana Demirspor, karşılaşmanın 10. dakikasında Kevin Rodrigues ile öne geçti. Uzak mesafeden kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen 28 yaşındaki futbolcu, Uğurcan Çakır'ı avladı ve takımını 1-0 öne geçirdi.

PENALTIYLA DENGE GELDİ

Trabzonspor, karşılaşmanın 35. dakikasında penaltı kazandı. Savunmanın arkasına sarkan Maxi Gomez, Rakitskyi'nin müdahalesiyle yerde kaldı ve karşılaşmanın hakemi Atilla Karaoğlan penaltı noktasını gösterdi. Penaltıda topun başına geçen Anastasios Bakasetas, skora dengeyi getirdi. Yunan futbolcu, golün ardından geçen hafta sakatlık geçiren Dorukhan'ın forması alarak sevinç yaşadı.

Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1'lik eşitlikle sona erdi.

NDIAYE ATTI, SEVİNMEDİ

Adana Demirspor, karşılaşmanın 55. dakikasında bir kez daha öne geçti. Ani gelişen atakta kaleci Uğurcan ile karşı karşıya kalan Badou Ndiaye, milli file bekçisinin üzerinden topu ağlara gönderdi.

UMUT BOZOK SAHNEDE

Trabzonspor, 84. dakikada bir kez daha beraberliği yakaladı. Ceza yayında topla buluşan yeni transfer Umut Bozok, plase bir vuruş yaparak kaleci Ertaç'ı mağlup etti.

UZATMA DAKİKALARINDA SAMET AKAYDIN
Galibiyet için bastıran Adana Demirspor, uzatma dakikalarında Samet Akaydın ile golü buldu ve sahadan 3-2 galip ayrıldı.

90+4' GOL. ADANA DEMİRSOPR 3 - 2 ÖNE GEÇTİ. 

90' Hakem 4 dakika uzatma verdi. 

84' Trabzonspor'da Hamsik'in pasında Naci mükemmal bir topuk pasıyla Umut'u topla buluşturdu. Umut tam cepheyi gören noktadan vurdu ve topu ağlara gönderdi. 

84' GOOOOOLL UMUT

80' Trabzospor'da Trezeguet oyundan çıktı Naci Ünüvar oyuna girdi. Adana Demirspor'da 2 oyuncu değişikliği yapıldı. 

Adana Demirsporlu futbolcu Trabzon'un neden kaybettiğini açıkladıAdana Demirsporlu futbolcu Trabzon'un neden kaybettiğini açıkladı

78' Belhanda golü attı ancak kullanılan kornerde, başka hiç bir oyuncuya dokunmadan kendi oynadığı için gol geçersiz sayıldı. Belhan'da vurmadan önce hakem düdüğü çalmıştı. 

75' Trabzonpor atağında Umut, son pozisyonda çok kötü bir orta yaptı ve pozisyon tamamen harcandı. 

72' Hakem su molası verdi. 

72' Trabzonspor'da kullanılan kornerlerde her hangi bir sonuç çıkmadı. 

69' Adana Demirsopr hızlı geldi. Onyekuru, Uğurcan ile karşı karşıya kaldı vuruşunda top yandan dışarı çıktı. 

66' Gökhan İnler'in vuruşunda savunmadan seken top direkten kornere gitti. 

64' Adana Demirspor'da Yusuf Sarı çıktı, Akintola girdi. Stanboili çıktı, Gökhan İnler oyuna girdi. 

63' Trabzonpor atağında Larsen, çok iyi bir orta yaptı. Ancak kale karşısında Trezeguet, boş pozisyonda topu üstten dışarı gönderdi. 

62' Adana demirspor atağında Yusuf Sarı, ceza sahasına girerken boş pozisyonda kendini yere bıraktı ve penaltı bekledi. Ancak hakem Yusuf'un bu hareketini dikkatli süzerek oyuncuya hakemi aldatmaya yönelik hareketten sarı kart gösterdi. 

59' Trabzonspor rakip ceza sahasına girmekte zorlanıyor. 

54' GOL ADANA DEMİRSPOR 2 - 1 ÖNE GEÇTİ. 

50' Trabzonspor'da Barthra'nın uzun pasında Adana Demirsopr kalecisi topu ceza sahasının dışında karşıladı ardından takım arkadaşına pas atmak isterken top Trezeguet'te kaldı. Trezeguet, kaliciden geçip topu ağlarla buluşturmak istedi ancak kaleci araya girdi. 

45' İkinci yarı başladı. 

Trabzonpor'da Hamsik ve Abdülkadir Ömür oyuna girdi. Enis Bardhi ve Gbamin oyundan çıktı. 

ilk yarı sona erdi. 

45+ 5' Trabzonspor'da Bardhi sarı kart gördü. 

45 + 4 Trabzonpor'da Bakasetas'ın ortasında Trezeguet'in kafa vuruşunda top yandan dışarı çıktı. 

45' + 2 Adana Demirspor peş peşe tehlikeli pozisyonlardan yararlanamadı. 

45+1 Rakitsky'inin vuruunda top üstten dışarı çıktı. 

45' Hakem 6 dakika uzatma verdi. 

45' Trabzonspor'da Barthra sarı kart gördü. Pozisyon, ceza sahasının dışında başladığından dolayı Adana Demirspor çizginin üzerinde frikik kulanacak. 

41' Trabzonspor atağında Trezeguet'in top kaybında Adana Demirspor hızlı çıktı. Son olarak sağ çaprazda Yusuf Sarı topla buluştu. Vuruşunda top kaleye paralel dışarı çıktı. 

36' GOOOOOL BAKASETAS... 

35' Adana Demirspor'da Rakitsky sarı kart gördü. 

35' TRABZOSPOR PENALTI KAZANDI. TRABZONSPOR'DA BARHİ'NİN DEFANS ARKASINA ATTIĞI PASTA TOPLA BULUŞAN MAXİ GOMEZ, RAKİTSY TARAFINDANDÜŞÜRÜLDÜ VE BORDO - MAVİİLER NET PENALTI KAZANDI. 

32' Trabzonpor atağında Trezeguet, rakiplerini çalımlayıp dar açıdan vurdu top kalecide kaldı. 

29' Gbamin'in kaptardığı topta Adana Demirspor hızlı atağa çıktı. Yusuf'un vuruşunda top Uğurcan'da kaldı. 

27' Trabzonspor atağında Bakasetas, ceza sahasının dışından vurdu az farkla top dışarı çıktı. 

25' Hakem su molası verdi. 

22' Trabzonspor atak yapıyor ancak rakip defansı aşmakta zorlanıyor. 

20' Adana Demirspor atağında Yusuf Sarı'nın ortasında Belhanda kafayı vurdu top yandan dışarı çıktı. 

18' Trabzonpor'da Umut'un vuruş defanstan döndü. 

16' Rodrigues, oyuna devam edemiyor. Yerine Abdürrahim Dursun oyuna giriyor. 

11' Adana Demirspor'da sakatlanan Rodriguez, sakatlandı. Golü atan isim olan Rordigues, sakatlanınca çimleri yumrukladı. 

10' Adana Demirspor, Trabzonspor ceza sahasının uzağında serbest vuruş kazandı. Baraş da kurulmayınca, Adana Demirsporlu oyuncu çok iyi vurdu ve top ağlarla buluştu. 

10' GOL. ADANA DEMİRSPOR 1 - 0 ÖNE GEÇTİ. 

8' Trabzonpor bu dakikalarda atak yapmakta zorlanıyor. 

6' Adana Demirspor atağında Belhanda'nın vuruşunda top büük farkla dışarı çıktı. 

4' Trabzonspor'da Gbamin, sarı kart gördü. 

2' Adana Demirspor'da yedek kulübesinde Semih Güler sarı kart gördü. 

2' Adana Demirspor atağında Onyekuru, yerde kaldı. Adana Demirspor penaltı bekledi.VAR incelemsi yapıldı ve devam kararı verildi. 

1' MAÇ BAŞLADI. 

M.Ö. Yeni Adana Stadında İstiklal Marşımız okunuyor. 

M.Ö. Her iki takım da sahaya çıktı. 

TRABZONSPOR'UN 11'İ

Uğurcan - Larsen, Bartra, Hugo, Eren - Gbamin, Bardhi, Bakasetas - Umut, Trezeguet - Maxi Gomez

Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında Trabzonspor, deplasmanda Adana Demirspor ile karşılaşacak.Yeni Adana Stadı'nda saat 21.30'da başlayacak karşılaşmayı hakem Atilla Karaoğlan yönetecek. Karşılaşmayı beIN Sports canlı yayınlayacak.

UEFA Avrupa Ligi'nde Ferencvaros'a 3-2 yenilerek grup maçlarına kötü bir başlangıç yapan bordo-mavililer, ligde zorlu Adana Demirspor deplasmanında galip gelerek moral bulmak istiyor.

Ligde 3 galibiyet, bir beraberlik ve mağlubiyet ile 10 puan toplayarak 8. sırada yer alan Karadeniz ekibi, aynı puanda ve 6. sırada bulunan rakibi karşısında kazanarak daha üst sıralara tırmanmayı hedefliyor.

Eksikler

Trabzonspor'da Yusuf Yazıcı, Djaniny, Hüseyin Türkmen, Serkan Asan, Bruno Peres, Edin Visca ve Dorukhan Toköz'ün sakatlıkları bulunuyor.

 

Trabzonspor rakibi karşısında üstün

Son şampiyon Trabzonspor, Adana Demirspor'la oynadığı son 8 lig maçının 7'sini kazandı, 1 karşılaşma ise berabere bitti.

Trabzonspor ayrıca Adana Demirspor deplasmanına çıktığı son 4 maçta da yenilmedi.

Adana Demirspor evinde gol yemiyor

Süper Lig'in dişli ekiplerinden Adana Demirspor, bu sezon evinde oynadığı son 3 Süper Lig maçını gol yemeden kazandı.

Ligde aldığı 3 galibiyet ve bir beraberlik sonucu topladığı 10 puanla 6. sırada bulunan Adana Demirspor, aynı puandaki Trabzonspor karşısında galibiyet hedefliyor.

Avcı, yabancı teknik adamlara kaybetmiyor

Trabzonspor teknik direktörü Abdullah Avcı, takımının başına geçtiği günden bu güne kadar yabancı hocaların çalıştırdığı takımlara yenilmedi.

Avcı bu süreçte çıktığı 13 Süper Lig maçının 12'sini kazanırken geçen sezon Valerien Ismael yönetimindeki Beşiktaş'la 1-1 berabere kalmıştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum