"Aday çekilirse ne olur?" sorusuna yanıt

Muharrem İnce 'adaylıktan çekiliyorum' dedi, akıllara bu soru geldi. YSK temsilcisinden "Aday çekilirse ne olur?" sorusuna yanıt

"Aday çekilirse ne olur?" sorusuna yanıt
11 Mayıs 2023 - 14:29

İYİ Parti'nin YSK Temsilcisi Mustafa Tolga Öztürk, Cumhurbaşkanı adaylarından birinin çekilmesi durumunda oy pusulasının değiştirilmeyeceğini, adayın aldığı oyların da geçersiz sayılmayacağını belirtti.

İYİ Parti'nin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Temsilcisi Mustafa Tolga Öztürk, 14 Mayıs seçimlerine ilişkin "Adaylardan birisi çekilirse ne olur?" sorusuna yanıt verdi.

Sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Öztürk, Cumhurbaşkanı adaylarından birinin seçimden çekilmesi durumunda; oy pusulasının değiştirilmeyeceğini, adayın aldığı oyların geçersiz sayılmayacağını bildirdi.

Öztürk, çekilen adayın yüzde 50+1 alması durumunda ise 2. turda 2. aday ve 3. adayın ikinci tura kalmış kabul edileceğini ve seçimlerin bu iki aday arasında gerçekleşeceğini kaydetti.


Av. Mustafa Tolga ÖZTÜRK

@mtolgaozturk
·
Takip et

Cumhurbaşkanı adaylarından birinin seçimden çekilmesi durumunda; Oy pusulası değiştirilmez. Adayın aldığı oylar geçersiz sayılmaz. ✅Çekilen adayın %50+1 alması durumunda ise 2. Turda 2. Aday Ve 3. Aday ikinci tura kalmış kabul edilir ve seçimler iki aday arasında… Daha fazla göster


YORUMLAR

  • 0 Yorum