Adil Öksüz örgüt tarafından öldürülmüş olabilir

Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Adil Öksüz’ün nerede olduğunu biliyoruz ama bize kalsın” açıklamasını yorumladı.

Adil Öksüz örgüt tarafından öldürülmüş olabilir
03 Aralık 2019 - 10:42 - Güncelleme: 03 Aralık 2019 - 20:17
 Öksüz hakkında ‘kırmızı  bülten’ çıkarılmadığına dikkati çeken Öztürk, “Darbe girişiminin kilit isimlerinden Adil Öksüz, çok şey bildiğine ve yakalanamadığına göre, örgüt tarafından da öldürülmüş olabilir” dedi.

TIKLAYIN - Soylu: Adil Öksüz'ün nerede olduğunu biliyoruz

Öztürk yazısında, “Çok şey bilen ve her olayın tetikçisi olarak nitelendirilen ‘Yeşil’ kod adlı Mahmut Yıldırım da, bir gün evinden çağrılmış ve bir daha da kendisinden haber alınamamıştı. Onun için ‘Yurtdışına götürüldü’, ‘Estetik yaptırıldı’ diyenler de olmuştu. Gerçek olan ‘Yeşil’in yaklaşık 20 yıldır izine rastlanamadığıdır.

İçişleri Bakanı'nın ‘Yerini biliyoruz ama açıklamam’ sözleri, hiçbir iz bırakmaması, sağ ise yerinin bir türlü belirlenememesi ‘Yeşil’ gibi Öksüz'ün de öldürülmüş olabileceğini akla getiriyor. “Çok şey bilen” dahası darbe girişiminin bütün kritik konuşmalarının yapıldığı telefonlar da, flaş bellekler de kim bilir kimlerin elinde” ifadesini kullandı.

Öztürk şunları söyledi:

"Bakanın, Öksüz'ün yerinin bilinmesine rağmen açıklamamasının bir başka anlamı ise; gerçekten yeri bilinmiyor, kendini iyi gizliyor, yerinin belirlendiği duyurulup yer değiştirmesi ve iz bırakması hedefleniyor. Adil Öksüz yakalanmadı ama yakalamak için gayret gösteriliyor. Bakan da sadece yeni bir şey olmadığını anlatmış oldu hepsi o kadar”

 

Yazının devamı için tıklayın

YORUMLAR

  • 0 Yorum