AGATHA CHRISTIE'NIN DOĞU EKSPRESİNDE CİNAYET OYUNUNUN MART TAKVİMİ BELLİ OLD

Polisiyenin kraliçesi Agatha Christie’nin ölümsüz eseri Doğu Ekspresinde Cinayet, görsel efektlerle Türkiye’de ilk kez Tiyatro Ak’la Kara sahnesinde oynuyor. Kapalı gişe bilet satan oyunun mart ayı takvimi belli oldu.

AGATHA CHRISTIE'NIN DOĞU EKSPRESİNDE CİNAYET OYUNUNUN MART TAKVİMİ BELLİ OLD
06 Mart 2024 - 11:46

Tiyatro Ak’la Kara her sezonda olduğu gibi yeni sezonda da ilkleri seyirciyle buluşturuyor. 1933 yılında Agatha Christie’nin İstanbul Pera Palas’ta kaleme aldığı, o yıldan günümüze kadar onlarca dile çevrilen, sinema filmi uyarlamaları yapılan kült eseri «Doğu Ekspresinde Cinayet» bu sezon ilk kez Türkiye'de Tiyatro Ak’la Kara’da sahneleniyor. Christie'nin Dünyaca ünlü dedektifi Hercule Poirot ete kemiğe Atilla Şendil'in oyunculuğuyla bürünüyor. Rollerinin yanı sıra oyunun yönetmen koltuğunda tiyatro dünyasının önemli isimleri Atilla Şendil ve Savaş Özdural oturuyor. Oyunun kadrosundaki diğer isimler, Nazan Diper, Özdemir Çiftçioğlu, Pelin Turancı, Hakan Akın, Ozan Dağara, Oya İnci, Ebru Karanfilci, Can Esendal, Ilgın Angın, Fatih Özacun, Kerem Tataroğlu.

Tahminler yanılıyor

Oyunun konusu; İstanbul’dan yola çıkan Doğu Ekspresi'nde çok farklı karakterlerin yanı sıra Dünyanın en ünlü dedektifi Hercule Poirot da vardır. Daha ilk gece trende vahşi bir cinayet işlenir. Bir kişi bıçaklanarak öldürülmüştür ve herkes şüphelidir. Üstelik cinayetin işlendiği kompartman gereğinden fazla kanıtla doludur. Poirot hayatında ilk defa sıkıntılı anlar yaşamaktadır. Maktulü kim ya da kimler neden öldürmüştür? Sıradan bir yolcu grubu gibi görünen kişiler aslında bir şeyler mi saklamaktadır. Tren bir dağ başında kara saplanıp mahsur kalınca Poirot polis gelmeden katil ya da katilleri bulmak için zamanla yarışmaya başlar.

 

 

 

MART AYI

7 Mart Perşembe 20:30 ( İstanbul Mall Of İstanbul Moi S.)

8 Mart Cuma 20:30 ( Mall of İstanbul Moi Sahne)

10 Mart Pazar 20:00 (Çorlu Ünal Baysan K.M)

 

14 Mart  Perşembe 21:00 ( İstanbul Tiyatro Ak’la Kara)

15 Mart Cuma 21:00 ( İstanbul Tiyatro Ak’la Kara)

16 Mart Cumartesi 15:00 Matine (İstanbul Tiyatro Ak’la Kara)

16 Mart Cumartesi 21:00 Suare (İstanbul Tiyatro Ak’la Kara)

17 Mart Pazar 15:00 (İstanbul Tiyatro Ak’la Kara)

21 Mart Perşembe 21:00 ( Konya Selçuklu Kongre Merkezi)

23 Mart Cumartesi 21:00 ( Ankara Meb Şura Salonu)

24 Mart Pazar 21:00 ( Ankara Meb Şura Salonu)

 

27 Mart Çarşamba 20:00 ( Maltepe Türkan Saylan K.M)

28 Mart Perşembe 21:30 (Yalova Raif Dinçkök K.M)

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum