Aile hekimleri iki gün iş bırakıyor

Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Gürsel Özer, hakları için 30 Haziran ve 1 Temmuz'da iş bırakacaklarını açıkladı.

Aile hekimleri iki gün iş bırakıyor
29 Haziran 2022 - 21:02

Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası (AHESEN) Genel Başkanı Gürsel Özer, "Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği"nin geri çekilmesi, özlük haklarının iyileştirilmesi talebiyle yarın (30 Haziran) ve 1 Temmuz Cuma tüm Türkiye'de iş bırakacaklarını söyledi.

"Görüşme taleplerimizin tamamı Sayın Bakan tarafından geri çevrildi"

55 bin kişinin iş bırakacağını ve söz konusu tarihlerde Türkiye genelindeki tüm aile sağlık merkezlerinin kapalı olacağını belirten Özer, "Hastanelerde randevu alamama, uzman bulamama gibi sıkıntıların yaşandığı bugünleri büyük kaosa dönüştürmemek için sizi sendikalar ve STK’larla son kez masaya oturmaya davet ediyoruz" dedi.

Özer, eylemle ilgili şunları dile getirdi: "Sağlık Bakanlığı tarafından geçtiğimiz yıl yürürlüğe konulan yönetmelik adeta bir ceza yönetmeliği halini aldı. Asıl görevi koruyucu hekimlik olan Aile Sağlığı Merkezlerine; belediyelerin yapması gereken defin işlemleri, Adli Tıp Kurumu'nun yapması gereken adli tabiplik görevi dahi aile hekimlerine verildi. Binlerce sorunun temel çözümünü sunmak üzere bulunduğumuz görüşme taleplerimizin tamamı Sayın Bakan tarafından geri çevrildi. Sağlık Bakanlığı tarafından sahanın muhatabı olan tüm sivil toplum kuruluşları yok sayıldı. Geçtiğimiz hafta bakanlığın düzenlediği sözde çözüm toplantısına hiçbir STK temsilcisi davet edilmedi.

Bu toplantıda, Aile Sağlığı Merkezlerinin güçlendirilmesine yönelik 10 yıldır uygulanan projenin yeniymiş gibi sunulması ise bizleri hayrete düşürdü. 10 yıldır uygulanmaya çalışılan proje kapsamında öncelik kamu Aile Sağlığı Merkezleri'nin yapımı idi. Yapılmadı. Sendika ve diğer STK’ları muhatap almamasını, özel bir hastane patronu olarak haklı bulabiliriz. Belli ki Sayın Bakan özel hastanelerde çalışan hekimlerin de sendikalaşmaya başladığından habersiz. Sayın Bakan'ın atladığı en önemli nokta, diyalogdan kaçtıkça çözümün değil, yıkımın mimarı olacağı. Tüm yapmadıklarınız için sizi aklın, bilimin ve toplum sağlığı bilincinin yoluna davet ediyoruz. Hastanelerde randevu alamama, uzman bulamama gibi sıkıntıların yaşandığı bu günleri büyük kaosa dönüştürmemek için sizi sendikalar ve STK'ler ile son kez masaya oturmaya davet ediyoruz."

YORUMLAR

  • 0 Yorum