AKP'de neşter zamanı

Sabah Gazetesi böyle duyurdu... AKP'de neşter zamanı... Kimler yolcu 31 Mart yerel seçimlerinde alınan mağlubiyetin ardından AKP’de değişim zamanı geldi. Topun ağzında oy kaybı yaşayan il ve ilçelerin başkanları var.

AKP'de neşter zamanı
30 Nisan 2024 - 11:45
Sabah Gazetesi böyle duyurdu... AKP'de neşter zamanı... Kimler yolcu

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu bugün toplanıyor. Toplantıya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlık edecek.

31 Mart yerel seçimlerinde alınan ağır yenilginin ardından yapılacak toplantıya son sunum, Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir tarafından yapılacak. Milletvekilleri performansları, aday profilleri, teşkilat çalışması detaylı olarak masaya yatırılacak.

Sabah'ın aktardığına göre AKP'de değişim yaşanacak.

Erdoğan'ın talimatıyla seçim sonuçlarının çok boyutlu olarak ele alınması ve analiz edilmesi için seçim sonuçları araştırma komisyonu kuruldu, sandık bazlı analizler yapıldı, "Türkiye'yi Dinliyoruz Projesi" hayata geçirildi.

Son olarak seçim çalışmalarında aktif görev alan milletvekillerinin karnesi çıkarıldı. Teşkilat Başkanı Kandemir 31 Mart'ın ardından yapılan tüm analizlerin siyasi boyutunu ele alan kapsamlı bir sunum hazırladı.

İLK DEĞİŞİM İL BAŞKANLARINDA

AKP'deki değişim dalgasının teşkilatlardan başlaması öngörülüyor. Özellikle yönetimi AKP'de olan ve bu seçimde oy kaybı yaşayan iller ile AKP'nin kazanmaya yakın olduğu fakat kıl payı kaçırılan illere ayrı parantez açılacak.

Değişimin ilk etapta oy kaybı yaşanan il ve ilçe başkanlıklarında yapılması planlanıyor.

Yerel seçimlerin ardından ilk kez ikinci parti durumuna geçen AKP, sert muhalefet yapacak isimlere ağırlık verecek. Bu kapsamda il ve ilçe başkanlarının profillerinin de nasıl olacağı MYK'da değerlendirilecek.

Yeni dönemde cevval, kendini iyi ifade eden, muhalefet yapma başarısını gösterebilecek kişiler arasından il başkanları seçilmesi bekleniyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum