AKP'de telaş beklenenden daha fazla

Ali Babacan'ın, AKP'den istifasının ardından AKP'nin İl ve İlçe teşkilatlarında da hareketlilik başladı.

AKP'de telaş beklenenden daha fazla
11 Temmuz 2019 - 10:26
Ali Banacan'a yakın kaynaklardan yapılan açıklamalar merkez medya da kulis haberi olarak servis edilirken bazı gazetecilerin iddiaları ise artık AKP'nin işinin çok kolay olmadığını ortaya koydu.

Anadolu teşkilatlarındaki huzursuzluğu kontrol altına almak için Erdoğan'ın iki aylık yurt gezilerine başlayacağı, programın önümüzdeki günlerde netleşeceği AKP kulislerinde en çok konuşulan konular arasında.

Babacan ekibinin, AKP'den gelen istifa talepleri için şu an için uygun olmayacağı ve istifaların şimdilik bekletilerek partinin kuruluş aşamasında yapılması şeklinde cevaplandırması Babacan’ın ardından başlaması beklenen AKP’deki istifaları durdurmuş durumda.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gün gün saat saat Anadolu teşkilatlarını takip ettiği bu iş için özel bir ekibin kurulduğu konuşuluyor.

Babacan'ı destekleyen eski AKP milletvekilleri ise Anadolu’da il ve İlçe başkanlıkları için isim belirlemesi ve oy potansiyeli yüksek kanaat önderleri ile toplantılar yapması AKP'li yöneticileri rahatsız eden konular arasında

AKP’de cevap aranan diğer bir konu ise Erdoğan'ın seçim yenilgisinin faturasını kimlere keseceği, kimleri tasfiye edeceği. Başarısız il ve İlçe başkanlarının ne zaman görevden alınacağının beklenmesi istifaları engellenemeyen diğer bir unsur olarak görülüyor.

Kaynak Yeniçağ: AKP'de telaş beklenenden daha fazla

YORUMLAR

  • 0 Yorum