AKP İstanbul'da sıcak gelişmeler

Habertürk spikeri Mehmet Akif Ersoy konuyla ilgili, “Ak Parti İstanbul il Başkanı Osman Nuri Kabaktepe oluyor” ifadelerini kullandı.

AKP İstanbul'da sıcak gelişmeler
22 Şubat 2021 - 07:54

Mevcut İl Başkanı Bayram Şenocak’ın ise kulislerde Hazine ve Maliye Eski Bakanı Berat Albayrak’a yakın bir isim olduğu konuşuluyordu. Kabaktepe ise Milli Görüş çizgisinde bir isim olmasıyla biliniyordu. Refah ve Fazilet partilerinde çeşitli görevlerde bulunan Kabaktepe, Saadet Partisi’nde Gençlik Kolları Genel Başkanlığı ve GİK üyeliği yapmıştı.

(Osman Nuri Kabaktepe gençlik yıllarında...)

SEÇİMLERİ KAYBETMENİN FATURASI MI

 

İl başkanı Bayram Şenocak'ın İstanbul seçimlerinin kaybedilmesinin ardından büyük baskı altında olduğu ve AKP teşkilatında görevden alınması yönünde kanaat bildiren kimi partililerin bulunduğu uzun süredir iddia ediliyordu.

Bayram Şenocak da yaptığı açıklamada “24 Şubat Çarşamba gerçekleştireceğimiz AK Parti İstanbul 7. Olağan İl Kongremizde aday olmayacağımı, görevimi başka bir dava arkadaşıma devredeceğimi tüm kamuoyuna duyururum. Liderimiz Sayın @RTErdogan'ın öncülüğünde 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimiz için Durmak Yok Yola Devam!” ifadelerini kullandı.

Bugün ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, M. Emin Saraç'ın için Fatih Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine katılmasının ardından camiden ayrılarak Esenler Belediyesi'ne sürpriz bir ziyaret gerçekleştirmişti.

Söz konusu ziyarette bir toplantı yapılarak Şenocak kararının alındığı iddia edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kuzeni Cengiz Er de yaptığı paylaşımda, “Ak Parti İstanbul il örgütünde 1 yıldır beklenen değişim nihayet gerçekleşiyor. Bayram Şenocak'ın yerine gelecek yeni isim de belli oldu gibi” diye yazarak Osman Nuri Kabaktepe adını işaret etti.

AKP'de Numan Kurtulmuş ve Mustafa Şentop'a yakın olduğu belirtilen Kabaktepe ise son paylaşımında, “Anlamak için sadece bilmek yeterli değil, kalbin de perdelenmemiş olması gerekli. Kavramak için sadece duymak gerekli değil, gönlün de kapanmaması gerekli” ifadelerini kullandı.

“AKP ÜYESİ DEĞİL”  İDDİASI

Fethullahçı Terör Örgütü ile Sivil Mücadele Platformundan Avukat Burak Bekiroğlu ise Osman Nuri Kabaktepe’nin AKP üyesi olmadığını iddia etti.

Sosyal medyadan bir paylaşım yapan Bekiroğlu, “Parti üyeliği olmayan, yeni atanan Ak Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe’nin öncelikli olarak partiye üyelik kaydının yapılması elzemdir” ifadelerini kullanması dikkat çekti.

OSMAN NURİ KABAKTEPE KİMDİR

Türkiye Maarif Vakfı Başkan Vekili Osman Nuri Kabaktepe 1 Aralık 1970’te Ordu’nun Fatsa ilçesinde dünyaya geldi. Fatsa İmam Hatip Lisesindeki eğitiminin ardından Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. Aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü Felsefe bölümünde yüksek lisans eğitimini tamamladı.

An'a Düşen Notlar ismiyle kaleme aldığı kitabı 2014'te yayımlandı. 2016 yılında Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Üyeliğine seçildi. Osman Nuri Kabatepe, evli ve 2 çocuk babasıdır.

BAYRAM ŞENOCAK AÇIKLAMA YAPTI

Bayram Şenocak da yaptığı açıklamada aday olmayacağını duyurdu.

Şenocak açıklamasında, "AK Parti İstanbul 7. Olağan İl Kongremizde aday olmayacağımı, görevimi başka bir dava arkadaşıma devredeceğimi tüm kamuoyuna duyururum" dedi.

İşte o açıklama:

Odatv.com

YORUMLAR

  • 0 Yorum