AKP'nin son bombası...

Sabancı, Koç, Doğuş'un dolarlarına göz dikti AKP flaş bir karara imza atarak şirketlerin elinde bulundurdukları dolara göz dikti. İşte BDDK'nın kararından sonra dolarını satmak zorunda kalan Sabancı Holding ve Doğan Holding gibi dev şirketler

AKP'nin son bombası...
25 Haziran 2022 - 13:24

Dünya üzerindeki yükselen enflasyon Merkez Bankalarını sert tedbirler almaya itmişken AK Parti iktidarını da başarısız ekonomi yönetimiyle birlikte dolar Türk Lirası karşısında rekor üzerine rekor kırdı. Dolar kurunu düşürmek adına AK Parti ekonomi yönetimi ilk önce Kur Korumalı Mevduat sistemini denedi bu sistem doları bir müddet dizginlese de 17 TL’nin aşılmasına en gel olamadı AKP daha sonra sonra Gelir endeksli senet sistemini yürürlüğe koydu bu sistemden de istediği sonucu alamayan AK Parti dün piyaların kapanmasıyla flaş bir karara daha imza attı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ( BDDK) dün haftanın son işlem gününde piyasalar kapalıyken ticari krediler ile ilgili 15 milyon liraya kadar döviz varlığı olan şirketlere kredi kullanmaları durumunda döviz varlıklarını 15 milyon liranın üzerine çıkarmama şartı getirdi. Dolar kuru bu haberin etkisiyle 17.35 bandından 16.50'ye kadar düştü sonra 16.80 bandında haftalık kapanış gerçekleştirdi.

Kasasında döviz bulunduran şirketler bu durumdan olumsuz etkilencek. BDDK’nın dün gece piyasalar kapandıktan sonra aldığı kredi kararı, kasasında döviz tutan şirketleri satmaya zorlayacak

Nitekim beklenen sonuçta gerçekleşt birçok şirket dün kredi borcunu ödemek için dolarını satmak zorunda kaldı.

Söz konusu şirketler arasında Sabancı, Koç, Doğuş Holding gibi şirketlerde bulunuyor. İşte kredi taksit borcunu ödemek için kasadaki dolarlarını satan o şirketler:

 


Dolar kuruDolarAK PartiBDDK

YORUMLAR

  • 0 Yorum