AKP senaryosu: 30 Haziran Pazar

Yetkin, Ankara kulislerini aktardığı kişisel blogundaki yazısında, AKP'nin 30 Haziran'da İstanbul'da yeniden seçim yapma senaryosuna dikkat çekti.

AKP senaryosu: 30 Haziran Pazar
26 Nisan 2019 - 19:27
Gazeteci Murat Yetkin, Ankara kulislerini aktardığı kişisel blogundaki yazısında, AKP'nin 30 Haziran'da İstanbul'da yeniden seçim yapma senaryosuna dikkat çekti.

"Ankara siyaset kulislerinde yoğunlaşan iddialara göre AK Parti yönetiminin hedeflediği İstanbul seçimini tekrarlama tarihi, 30 Haziran, Pazar. Çarşıya uyar mı bilemem ama evdeki hesap bu" diyen yetkin şöyle devam etti:

"Neden mi 30 Haziran? Rivayet muhtelif. Ama en güçlü senaryo, tahmin edilebileceği gibi, okulların da kapanmasıyla İstanbul’daki muhtemel CHP-İYİ Parti seçmeninin tatile çıkıp oy kullanmamaları umudu. Yani AK Parti, İstanbulluların yaz tatili için şehir dışına çıkma alışkanlığının onlara kaybettikleri seçimi geri getireceğini de hesaba katıyor."

Murat Yetkin, AKP'nin çabasını ise şöyle aktardı:

"Ama bütün bunlardan önce, hesabın tutması için YSK’nın seçimi iptal etmesi gerekiyor. AK Parti, Cumhurbaşkanı ve parti başkanı Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla bütün imkânlarıyla CHP’nin kıl payı kazandığı İstanbul seçiminin iptali için uğraşıyor. Erdoğan’ın bu konuda en çok iki kişiye güvendiği konuşuluyor: AK Parti’nin seçim işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ve aynı zamanda hâkim ve savcı atamaları üzerinde söz sahibi Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) başkanı olan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül."

YORUMLAR

  • 0 Yorum