AKP suçu AKP'ye attı

İBB Kültür Varlıkları Daire Başkanı Mahir Polat, Galata Kulesi'ndeki dikkatsiz restorasyon çalışması üzerine belediye birimlerinin olay yerine gittiğini duyurdu...

AKP suçu AKP'ye attı
13 Ağustos 2020 - 10:12 - Güncelleme: 13 Ağustos 2020 - 10:15
İBB Kültür Varlıkları Daire Başkanı Mahir Polat, Galata Kulesi'ndeki dikkatsiz restorasyon çalışması üzerine belediye birimlerinin olay yerine gittiğini duyurdu. Galata Kulesi, 164 yıl sonra İBB'den Kültür ve Turizm Bakanlığı'na geçmişti.

Başlatılan çalışmalarda beton kırma makinesi ile tarihi kule içerisinde bazı duvarların yıkıldığı gözlemlendi.

Görüntüler ortaya çıkınca kamuoyunda büyük infial yarattı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yaptığı açıklamada, “Sosyal medyada 'Galata Kulesi'nin duvarları yıkılıyor' şeklindeki iddialar asılsızdır. Yıkılan kısımlar sonradan yapılan, Galata Kulesi'ne zarar veren kısımlardır. Restorasyonda kullanılan yöntemler konusunda ise ilgili firmaya gerekli yaptırım uygulanacaktır” ifadelerini kullandı.

Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan da görüntüleri kabul ederek, “Hilti ile duvarlarda sıva sökümü yapılması tarafımızca da uygun görülmemekte olup, gereken müdahale yapılmış ve yapı müteahhitinin dikkati çekilerek gereken işlemlerin yapılmasına başlanmıştır” dedi.  

Bunun üzerine Sabah muhabiri Kenan Kıran sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yıkılan bölümlerin AKP döneminde izinsiz yapılan duvarlar olduğunu açıkladı.

 

Kıran paylaşımında, “Galata Kulesi’nde daha önce lokanta ve kafeterya olarak kullanılan bölümler ile bu kullanımların gerektirdiği ofis, mutfak gibi yapının orijinal fonksiyonu ile alakası olmayan bölümler ve zamanla izinsiz yapılan bölümlerin kaldırıldığı öğrenildi” diye yazdı.

AKP İstanbul Milletvekili Rumeysa Kadak da söz konusu yıkılan yerlerin izinsiz yapılar olduğunu söyleyerek, “#GalataKulesi’ndeki restorasyon çalışmasıyla kafeterya, ofis, mutfak gibi zamanla izinsiz yapılan ve Galata Kulesi’ne zarar veren bölümler kaldırılmaktadır. Müdahale şekline ilişkin endişelerimizin ortak olduğunu ve yetkili noktalara iletildiğini belirtmek isterim” ifadelerini kullandı.

Tarihi yapının AKP döneminde neden denetlenmediği ise öğrenilemedi.

Yapılan açıklamalardan; Galata Kulesi’ndeki izinsiz yapının AKP’li İBB yönetimi tarafından denetlenmediği, denetlendiyse de söz konusu yapıya göz yumulduğu ortaya çıktı.

Odatv.com

YORUMLAR

  • 0 Yorum