Akşener'den Erdoğan'a: Meclis'e S-400 bilgisi verin, ABD düşmanımız olduysa bilelim

"S-400'ler konusunda karanlıkta kaldık"

Akşener'den Erdoğan'a: Meclis'e S-400 bilgisi verin, ABD düşmanımız olduysa bilelim
22 Temmuz 2019 - 21:10
İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, S-400'lerle ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne bilgi vermesi gerektiğini söyledi.

Akşener, S-400 konusunda "karanlıkta kaldıkları"nı belirtirken, "Milli meseledir, ülke güvenliğidir diye S-400 alımı konusunda devletin yanında duruyoruz ama bu konuda bize verilmiş tatmin edici bir bilgi yok. Milli Savunma Bakanı Sayın Hulusi Akar bazı teknik bilgiler verdi ama siyasi yönelimi bilmiyoruz. Rus füzeleri almamız artık Rusya’nın dost ve müttefik, ABD’nin düşman olduğu anlamına mı geliyor? Türkiye’nin tehdit algısı mı değişti? NATO’da kalmak Allah’ın emri değil elbet ama çıkmayı mı düşünüyoruz?" diye konuştu.

Gazeteci Murat Yetkin'e konuşan Akşener,  "Geçmişte cumhurbaşkanları, Turgut Özal da, Süleyman Demirel de, Ahmet Necdet Sezer ve Abdullah Gül de kritik konularda muhalefet parti liderlerine bilgi verip görüş aldılar. Erdoğan’ın –tamamı olmasa da- muhalefet liderlerini Cumhurbaşkanlığına davet edip görüşmesi bilindiği kadarıyla 15 Temmuz 2016 askeri darbe girişimi sonrasında oldu" değerlendirmesinde bulundu.

Haberin tamamını okumak için tıklayın

YORUMLAR

  • 0 Yorum