Akşener'den Erdoğan'ın 'Tür' Açıklamasına Sert Tepki

'Bu Nasıl Bir Saygısızlıktır!'İYİ Parti lideri Meral Akşener, "Bizim Alevi'ye de saygımız var. Her türe saygımız var" diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sert sözlerle yüklendi.

Akşener'den Erdoğan'ın 'Tür' Açıklamasına Sert Tepki
01 Mayıs 2023 - 20:11

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Nevşehir'deki Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışına katıldı. Akşener burada yaptığı konuşmada, "Bizim Alevi'ye de saygımız var. Her türe saygımız var" diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sert sözlerle tepki gösterdi.

"Bu nasıl bir saygısızlıktır. İnsanız biz insan. Alevi’siyle insan, Sünni’siyle insan. Ne demek tür? Türk ne demek? Bu ülkenin cumhurbaşkanı bize tür diyor, tür!" diyen Akşener, "Ne türü? Bitki miyiz? Hayvan mıyız? Biz neyiz? Biz insanız. Allah’ın yarattığı kuluz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan ne demişti?

Cumhurbaşkan Erdoğan dün yaptığı konuşmasında CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu "Alevi." başlıklı videosu üzerinden hedef almıştı. Erdoğan, "Sana kim dedi, ‘Alevi misin, değil misin?' Bizim Alevi'ye de saygımız var. Her türe saygımız var. Bunu söylemene ne gerek var? Sen Aleviliğini yaşa ama anlatmaya gerek yok. Bu tablo, CHP'yle hiçbir ilgimizin olmamasına rağmen bizi bile rahatsız ediyor. Aynı ittifaka mensup birilerinin her gün millete, vatana, bayrağa, ezana, kısaca can feda edilecek değerlere yaptıkları hakaretleri bu kardeşlerimiz daha ne kadar sineye çekecek?" demişti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum