Akşener'in FETÖ dosyasına gizli tanık ifadesi

Türkiye seçime doğru giderken Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında 6 yıl önce başlatılan 'FETÖ' soruşturması bir türlü tamamlanmadı.

Akşener'in FETÖ dosyasına gizli tanık ifadesi
22 Kasım 2022 - 09:36
Mayıs 2019’da gizlilik kararı verilen dosyaya tanık ve gizli tanık ifadelerinin sokulduğu öğrenildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında 2016 yılında FETÖ soruşturması başlattı. Başsavcılık, 28 Mayıs 2019 tarihinde ise “Soruşturma içeriğinin şüpheli veya müdafi tarafından öğrenilmesi halinde soruşturmanın amacının tehlikeye düşeceği değerlendirilerek” dosya içeriğini inceleme veya belgelerden örnek alma yetkisinin kısıtlanmasına karar verdi. İYİ Parti grubu tarafından FETÖ’nün siyasi ayağının araştırılması talebiyle Meclis’e verilen araştırma önergesi ise AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

Akşener’in avukatı: Hukuka aykırı

Bir genel başkan hakkında soruşturma açılmasının üzerinden 6 yıl geçti. Bu süreçte Akşener ifade için henüz çağırılmazken dosyaya bazı tanık ve gizli tanık beyanlarının girdiği öğrenildi. İYİ Parti Genel Sekreteri olan aynı zamanda da Meral Akşener’in avukatı Uğur Poyraz halktv.com.tr’ye yaptığı değerlendirmede yaşanan bu sürecin hukuka aykırı olduğunu belirtti. Poyraz, “Bize intikal eden bir gelişme henüz yok. Yaşanan bu süreç Anayasa’ya, Türkiye’nin taraf olduğu anlaşmalara, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına aykırı. Her şeye aykırı. Ne istiyorlarsa yapsınlar” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum