Akşener Zevzeklik Demişti: Montrö Bildirisinin 1 Numaralı İmzacısı İYİ Partili Amiral Çıktı

Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan, 104 amiralin açıklamasında 1 numaralı imzacı olarak yer alan Emekli Amiral Ergun Mengi'nin İYİ Parti yöneticisi olduğuna dair belge açıkladı.

Akşener Zevzeklik Demişti: Montrö Bildirisinin 1 Numaralı İmzacısı İYİ Partili Amiral Çıktı
05 Nisan 2021 - 10:28

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener emekli amirallerin yayınladığı Montrö bildirisi için,"Kişisel fikrimi söylüyorum; bu bir zevzekliktir" dedi. 

Halk TV ekranlarında Gazeteci Barış Pehlivan, 104 amiralin açıklamasında 1 numaralı imzacı olarak yer alan Emekli Amiral Ergun Mengi'nin İYİ Parti yöneticisi olduğuna dair belgeyi yayımladı. 

İşte o belge:

 

 

Akşener: Bu zevzekliktir, Türkiye bu zevzeklikten çok çekti

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün emekli paşaların gece yarısı yayınladığı bildiriyi eleştirip, "Emekli amirallerin canı sıkılmış ve gece bir bildiri yayımlamışlar. Kişisel fikrimi söylüyorum, bu bir zevzekliktir. Bu zevzekliklerden Türkiye çok çekti" diye konuşmuştu. 

AK Parti milletvekili Ali Özkaya, söz konusu bildiride emekli tuğamiral Ergun Mengi'nin ilk sırada olduğunu hatırlatarak, "1 numaralı zevzek İYİ Parti yöneticisi imiş. Monşer Başkan da o yüzden yardımcısına sahip çıkmış anlaşılan? Görünen o ki bu işin altından da NATO/FETÖ çıkacak!.." ifadelerini kullandı.

İYİ Parti yöneticileri ve milletvekilleri bildiriye sahip çıkmıştı. Meral Akşener'in siyaset başdanışmanı Aytun Çıray, "Bir tabip teğmen olarak altına imzamı atıyorum" derken, İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli ise, "İşini ehliyle yapmış, ununu elemiş eleğini asmış emekli devlet memurunun tecrübelerini aktarmasından rahatsız olan, korkan, bunu fırsata çevirmeye çalışan iktidar acizdir" ifadelerini kullanmıştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum