Ali Koç'un yeni malikanesi göz kamaştırdı

Ali Koç Pasifik Okyanısu kenarında malikane aldı

Ali Koç'un yeni malikanesi göz kamaştırdı
19 Kasım 2020 - 09:51 - Güncelleme: 20 Kasım 2020 - 09:29


ABD'nin önde gelen magazin ve sinema dergilerinden Variety, Ali Koç'un Los Angeles şehir manzarasına ve Pasifik Okyanusu manzarasına sahip ve son teknolojik sistemlerle donatılmış malikâneye yaklaşık 5 milyon dolar indirim yaptırarak 14.5 milyon dolara Ali Koç'un satın aldığını yazdı.


Ünlü iş insanı ve son dönemde Fenerbahçe’nin başkanı olarak görev alan Ali Koç’un Los Angeles’ta çok lüks bir malikâne satın aldığı ortaya çıktı… Los Angeles’ın ünlü Bird Caddesi’nde yer alan ve Hollywood’un popüler bölgelerinden Sunset Strip’i tepeden gören bu lüks malikâne için Koç’un pazarlık yaptığını yazan Variety, 19 milyon dolarlık fiyattan yaklaşık 5 milyon dolarlık indirim yapıldığını aktardı.


Lüks malikânenin Los Angeles manzarasının yanı sıra Pasifik Okyanusu ve Catalina Adası manzarasının da olduğu aktarıldı.Şöminenin de olduğu oturma odasında langırt da var. Langırtların sarı ve lacivert olması dikkat çekti.


Lüks malikânede birçok lüks teknolojik sistemin ve otomasyon mekanizmasının olduğu belirtilirken, evin yapıldığı arazinin ise ABD’nin meşhur girişimcilerinden birine ait olduğu belirtildi.


Evin içerisinde bir spor salonu ve bir sinema salonu bulunduğu açıklanırken, avluda da bir bahçenin olduğu kaydedildi


Variety, “İş insanı Ali Yıldırım Koç ve eşi Nevbahar gayrimenkulün fiyatını gördü ve 14.5 milyon dolara satın aldı. İndirimli fiyatın tamamını nakit olarak ödediler. Bu, çiftin kolayca yapabileceği bir şeydi. Forbes, Koç’un net varlığının 1 milyar olduğunu yazarken akrabalarıyla birlikte kolektif varlıklarının 8 milyar dolara ulaştığını belirtiyor. Bu da onları Türkiye’nin en varlıklı ailesi haline getiriyor” yorumunu yaptı.


Çok katlı binada 836 metrekarelik bir yaşam alanı bulunduğu kaydedilirken yer altı garajında da en az 6 araçlık bir alan bulunduğu belirtiliyor. Cadde tarafında özel kilitli ve kameralarla izlenen bir giriş kapısı olduğu belirtilirken ön kapıdan önce bir yapay şelale tasarlandığı aktarılıyor.


Salonda bir şömine bulunduğu belirtilirken evin içerisinde ayrı bir bar yer alıyor. Bar içerisinde iki adet mini buzdolabı, şarap rafı ve bulaşık makinesi bulunuyor. Mutfağın bazı noktalarında da özel bir tasarımcı tarafından geliştirilen paslanmaz çelik kullanıldığı belirtilirken zeminden-tavana kayan cam kapılar sayesinde manzaranın evin her yerinden görüldüğü vurgulanıyor.








YORUMLAR

  • 0 Yorum