Alman kanalın seks işçileri belgeseli tepki çekti:

Alman devlet kanalı Deutsche Welle’nin (DW) sahibi olduğu ve Amerikan, İngiliz ve Fransız devlet kanalları tarafından finanse edilen +90(plus90) kanalı, Türk kadınlarına fuhşu öven özendiren bir video yayınladı: “Hızlı para. Haftada 50 saat çalışan kazanamıyor.” Yapılan paylaşıma, sosyal medyada tepki yağdı.

Alman kanalın seks işçileri belgeseli tepki çekti:
23 Haziran 2022 - 20:16

“Azınlık hakları”, “mülteciler” ve “demokrasi” başlıkları adı altında Türkiye’ye yönelik provokatif haberler yapan Alman devlet kanalı Deutsche Welle, bu defa Türk kadınlarına yönelik fuhşu öven ve özendiren video çekti.

“EKONOMİ KÖTÜ, FUHUŞ YAPARAK GEÇİMİNİZİ SAĞLAYIN”

Ekibinin kilit isimleri Almanya’nın başkenti Berlin’de yaşayan ve maaşları bizzat Almanya tarafından ödenen +90 ekibi, Türkiye’de hayat kadınlığı yaptığını öne süren kişileri anlatan bir video çekti ve Youtube kanalında yayınladı.

Türkiye’de ekonomik şartların kötü olduğundan bahsedilen videoda, kadınlara “ekonomik refah” için fuhuş yapmaları adeta tavsiye edildi.

Fuhşa özendirici bir biçimde, sözde fuhuş ile para kazandığını ve işini çok sevdiğini anlatan insanların konuştuğu videoda, emekçilerin yoğun mesai ile kazandığı maaşla “Haftada 50 saat çalışan bu kadar kazanamıyor” denilerek alay edildi ve fuhuş ile bu paranın çok daha fazlasının kazanılabileceğine dair sözler sarf edildi.

“Yasemin” adında olduğunu iddia eden bir kadınla röportaj yapan +90’ın videosunda şu ifadeler yer aldı: “Adım Yasemin. Sanatçılıkta pek başarılı olamadım. Fuhuşta daha başarılıyım. Hızlı para kazanıyorum. Haftada 50 saat çalışan bu kadar kazanamıyor.”

TEPKİ YAĞDI

Sosyal medya kullanıcıları, +90’a ve Alman devlet kanalı Deutsche Welle’ye tepki gösterdi.

Bir sosyal medya kullanıcısı, “Türk kadınlarına fahişelik yapın diyorsunuz. Bu yaptığınız Türk Ceza Kanunu uyarınca suç. Fuhşa özendirmedir bu” dedi.

Gazeteci Özlem Gürses, kadın cinayetlerine de tepki çekerek, +90’ın paylaşımını eleştirdi: “Bu haberin mesajı ne şimdi? Kadınların katledildiği bir ülkede bunu yapmak tam bir şuursuzluk !”

ATA Platform Direktörü Volkan Özdemir, yayınlanan videonun aşağılayıcı olduğunu ifade etti: “Yıllardır Türk kadınına/imajına yönelik bilinçli, sinsi & sistematik bir saldırı var. Artık değerlere saldırı ötesi aşağılayıcı propagandaya başlamışlar!”

Gazeteci Emin Çapa, “Siz aklınızı mı kaçırdınız?” dedi.

Odatv.com

YORUMLAR

  • 0 Yorum