Almanya Türkleri çağırdı: Hangi işi yapmanız isteniyor

Almanya, tıpkı 1960’larda olduğu gibi Türk işçi talebinde bulundu: Valiz taşıma, yerleştirme, temizlik ve yolcu karşılama.

Almanya Türkleri çağırdı: Hangi işi yapmanız isteniyor
28 Haziran 2022 - 10:47 - Güncelleme: 28 Haziran 2022 - 21:16

Alman Federal hükümeti havalananlarında yaşanan kaosu çözmek için Türkiye’den misafir işçi getirmek istiyor. Türkiye'den Almanya'ya temmuz ayından itibaren en az birkaç aylığına bagaj yükleyecek ve güvenlik noktalarında görevlendirilecek binden fazla işçi alınacak.

BILD am Sonntag gazetesinin haberine göre pandemiden sonra Alman havaalanlarında yaşanan personel sıkıntısını hükümet Türkiye’den “misafir işçi” getirerek çözmek istiyor. Özellikle Berlin, Frankfurt ve Münih gibi yoğun havalimanlarında yaşanan sıkıntılardan dolayı uzun kuyruklar oluşuyor ve uzun bekleme süreleri yaşanıyor.

Pandemi döneminde havalimanlarında bu hizmetlerde çalışan çoğu personelin işten çıkarılması ve pandeminin ardından rezervasyonların yeniden tavan yapması nedeni ile havalimanındaki işleyiş bunalıma girdi.

İlgili haber: Alman kanalın seks işçileri belgeseli tepki çekti: "Türk kadınlarına fuhuş tavsiyesi"

SİYASİLER HAREKETE GEÇTİ

Ulaştırma Bakanı Volker Wissing (FDP), İçişleri Bakanı Nancy Faeser (SPD) ve Çalışma Bakanı Hubertus Heil (SPD) havalimanlarında yaşanan kaosu çözmek için kolları sıvadı.

Ulaştırma Bakanı Volker Wissing (FDP) konuyla ilgili yaptığı açıklamada; "Durumu ciddiye alıyorum ve vatandaşlara yardım etmek istiyorum “dedi.

Çalışma Bakanı Hubertus Heil (SPD) yaptığı açıklamada, "Federal hükümet, acilen ihtiyaç duyulan personelin geçici iş için yurt dışından Almanya'ya girmesine izin vermesini planlıyor. İşverenler gelecek olan misafir işçilere toplu ücret ödemeli ve sınırlı bir süre için makul bir konaklama sağlamalıdır” dedi.

İçişleri Bakanı Nancy Faeser (SPD), "Yurt dışından gelen yardımcı işçilerin, örneğin bagaj taşıma için kullanılmasını mümkün kılacağız" dedi.

Hükümet çevrelerine göre, şu anda havaalanlarında yaklaşık 2.000 ila 3.000 arasında çalışana ihtiyaç var. Bu nedenle amaç, Türkiye'den Almanya'ya temmuz ayından itibaren en iyi ihtimalle birkaç aylığına görevlendirilebilecek bine yakın kalifiye işçi getirmek.

Deniz Gezginci - Münih

Odatv.com

YORUMLAR

  • 0 Yorum