Altılı masanın en çalışkan neferiyim

YSK üyelerine hakaret ettiği iddiası ile yargılanan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu cuma günü hakim karşısına çıkacak.

Altılı masanın en çalışkan neferiyim
09 Kasım 2022 - 09:02 - Güncelleme: 09 Kasım 2022 - 21:27
 Halk TV Gündem Özel’e katılan İmamoğlu, 'Siyasi yasak çıkarsa ne yaparsınız?' soruna yanıt verdi. Cumhurbaşkanı adaylığı tartışmaları hakkında da konuşan İmamoğlu, ”Altılı masanın en çalışkan neferiyim" dedi.

İmamoğlu "Kendi yanılgılarını kendi yalanlarını kapatmak için bizi tartıştırıyorlar. Cumhurbaşkanı adayı kim? Sana ne. Size değil iktidara söylüyorum. Söylesene aday kim?. Yahu sana ne. Biz süreç yönetiyoruz. Ben sürecin bir parçasıyım. İstanbul'daki icraatlarımızla hatta sürecin en güçlü parçasıyım. Çünkü İstanbul burası. İstanbul eşittir Türkiye diyoruz. İstanbul'da kazanırsanız Türkiye'de kazanırsanız diyoruz. İstanbul'da başarılı olursanız Türkiye'ye başarınızı hissettirirsiniz. Tabi ki bilgi sahibiyim. Genel Başkan ile konuşuyorum. Partilerin yetkilileri ile konuşuyorum. Teknik konularda katkı sunuyorum. Farklı mekanizmalarla sürecin içerisindeyim. Ben altılı masanın en çalışkan neferiyim. Başından beri. Kurulduğu andan beri" diye konuştu.

İmamoğlu, konuşmasına "Bugünün iktidarı neyi kapatmak istiyor? Aday tartıştırarak aslında bizi neden uzaklaştırmaya çalışıyor. Enflasyon şu bu hariç.. Bir gerçeğin daha altını çizelim. 2023'e geliyoruz değil mi? 2023 ile ilgili bizi izleyenlere tavsiye ediyorum. AK Parti'nin Hedef 2023 diye bir sayfası var. Bana göre muhteşem. Ben girdim baktım üzüntü ile okudum. Keşke başarsaydılar. Keşke başardıkları parametrelerin üzerine biz ne koyardık onu konuşsaydık" diye devam etti.

Sayın başkan 11 Kasım'da görülecek davada siyasi yasak kararı çıkarsa ceza alırsanız, insanlar şunu merak ediyor, diyelim karar çıktı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığınız hemen düşürülecek mi?'

- Bu yolun zorluğunu biliyorum. Ve yaşanacak yaşatılacak, ve ne yazık ki ahlak dışı hukuk dışı iftira dolu yalan dolu süreçlerin yolculuğun içerisinde olduğunu biliyorum. Biz bu yolu bilerek yola çıktık. Altını çiziyorum, ben sevenlerimle helalleşerek yola çıktım.

İmamoğlu: Ben yola helalleşip çıktım

Ben öyle sonrasını hesaba katmadım açıkçası. Israrla söylüyorum demokrasinin hukukun olduğu bir ülkede böyle bir dava açılmaz. Bir ısrarı da devam ettiriyorum. Ben yüce Türk yargısına güvenmek istiyorum. İnan ki bir hukukçuyu karşıma alıp böyle olursa ne olur sormadım. Üst mahkemeleri vardır, itirazları vardır bu işin.

Ben bu yola helalleşip çıktım. Annecim babacım orada. Sevgili eşim çocuklarım, helalleşip çıktım. Bu yolun zorluğunu meşakkateni biliyorum. Ve yaşanacak yaşatılacak, ve ne yazık ki ahlak dışı hukuk dışı iftira dolu yalan dolu süreçlerin yolculuğun içerisinde olduğunu biliyorum. Biz bu yolu bilerek yola çıktık. Altını çiziyorum, beni sevenlerime helalleşerek yola çıktım.

Onun için hiçbir hususu engel olarak görmüyorum. Mevzu Ekrem İmamoğlu mevzusu değil. Mevzu bu memleketin çoluğunun çocuğunun gencinin yaşanmışının Türkünün Kürdünün Alevisinin Sunnisinin Hristiyanının kim varsa 86 milyon insanının mutlu bir geleceği yolculuğudur.

Ben de onun neferiyim. Helalleştim, neferiyim, çalışıyorum, bütün bu olaylarla karşılaşacağımı bildiğim için hücremin zerresinde endişe korku telaş yok. Hepsine karşı mücadeleye hazır, asla mücadeleden vazgeçmeyeceğim. Makam mevki meselesinde bir insan olsam o soruyu belki sorardım. Bundan sonra ne olacak? Ne yapılacak?

'Ceza karşılığı ağır ceza hakimliği teklif edildi mi açıklansın'

Madem ki bu hakim FETÖ'cü, 2020/5019, bu hakim hakkında HSK birinci dairenin verdiği karar FETÖ soruşturmasına gerek yoktur kararı vermiş. Ne kadar aşağılık bir durum. Utanmamışlar bir de benim davaya FETÖ'cü atamışlar. Mahkeme hakimi atayalı 1 yıl olmamış. Bu hakim neden Samsun'a atandı?

Üst yargı yetkilisi kişiler tarafından 'Gel sen İmamoğlu'na ceza ver seni ağır ceza reisi yapalım' denmiş midir? Tehdit edilmiş midir? Ya da denileni yaparsan da ödüllenirsin denmiş midir?

Hayatı yalanla iftirayla dolu şahsiyet 'sen bizi yurtdışına nasıl şikayet edersin ahmak' diyerek bana hakaret etti. Ben de sözünü iade ettim.

16 milyon insanı göz göre göre yargılama çabası içindeler. Acımasızca yargıyı lekeliyorlar. Yargıyı tehdit etme söylemleri var. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Bunu HSK en hızlı şekilde sorgular. Ben yargılanmayı bile zül görüyorum. Bunu yargılayan hakim, 'ne yargılaması ya?' diye düşünmeli. Bu siyasi bir yargılama.

'Ahlak dışı, hukuk dışı, iftira ve yalan dolu yolculuğun içerisinde olduğumu biliyorum'

Ekrem İmamoğlu'nu siyaseten cezalandıramazlar. Ama görevden alma ya da her şeyi yapabilirler.

Israrla söylüyorum, demokrasinin, hukukun olduğu hiçbir ülkede böyle bir dava açılmaz ve sürdürülmez. Ben yüce Türk yargısına güvenmek istiyorum.

Ahlak dışı, hukuk dışı, iftira ve yalan dolu yolculuğun içerisinde olduğumu biliyorum. Biz bu yolu bilerek yola çıktık.

'Hafızamızı yitirmeyeceğiz'

Hücremin zerresinde endişe, korku, telaş yok. Hepsine karşı mücadeleye hazır, asla mücadeleden vazgeçmeyecek bir Ekrem İmamoğlu var. Makam ve mevki meselesi ruhunda olan bir insan olsaydım 'bundan sonra ne olacak' diye sorardım.

 

'Ekrem İmamoğlu'nun MOBESE kayıtlarının izlenmesi az bir olay mıdır?'

Kızım sana söylüyorum gelinim sen işit diyorum. Duyun bunu. Bu memleketin bireyleri, milletimiz, halkımız, bunu görelim. Bu ahlak dışı bir iftira. İBB çalışanına terörist diyerek zan altına bırakıyorsun.

Onlardan hukuken yapılanlar sorulmalı. Şov yapmak için emniyet güçlerini kullanarak belediye binasında yaka paça tutuklandı sırf İBB'yi lekelemek için.

Ekrem İmamoğlu'nun MOBESE kayıtlarının izlenmesi az bir olay mıdır? Ben o zaman her yerde izleniyorum demektir.

'Kiptaş'a bina yaptırıyorsun, ENSAR'a veriyorsun'

Gassal meselesinde bir gelişme yok. Daha önce Kızılay çalışanı. Fotoğrafın çekildiği zamanı da ispat etti. AK Partili belediyede de çalıştı. Sana oy vermeyen, aynı düşünmeyen herkes terörist. Bu ülkede 200 yıllık demokrasi mücadelesi var.

Bugünkü kurla 25 milyar liranın üzerinde yolsuzluk dosyası var. 10 tane öğrenci yurdumuz olacak, 5 bin öğrenci kapasitesiyle. Şu dosyanın soruşturmasını başlattım. Baktıkça içim yanıyor. Kiptaş'a bina yaptırıyorsun, ENSAR'a veriyorsun. 6 tane... Geri alacağız, yurt yapacağız.

2008'de ENSAR'a 3 bin 600 liraya kiralamış, şu anda 10 bin lira kira ödüyor. Güncel kirasının 200 bin lira olması gerekiyor.

Sözcü Gazetesi ile aranızda gerilim var mı? Sözcü Gazetesi'nin sahibi Burak Akbay'ın annesinin evine zabıta gönderdiniz mi? Burak Akbay'ın annesinin yaşadığı eve bir grup zabıtayı imar usulsüzlüğü ihbarı ile üzerine gönderdiğiniz bu yolla kendilerini cezalandırdığınız iddia ediliyor. Sözcü Gazetesi'nin de bu yüzden size tavır olarak 29 Ekim dahil çeşitli ilanları yayınlanmadığı söyleniyor. Doğru mudur?"

YORUMLAR

  • 0 Yorum