Amerikan İşkence Teknikleri

ABD hükümeti tutuklulara, tutulan kişilere siyasi sebeplerden dolayı “hafif işkence” ya da “ılımlı fiziksel baskı” uygulanmasıyla suçlanıyor.

Amerikan İşkence Teknikleri
10 Mayıs 2018 - 10:34
Bunlar tipik olarak ABD için belirgin bir tehdit oluşturuyor veya Amerikan güvenliği için önemli bilgiler içeriyor.

 

UYKU EKSİKLİĞİ

Çalışmalar, bir gece uykusunun eksik olmasının bir kişinin IQ’sundan geçici olarak 10 puan boşalandığını gösteriyor. Taciz, parlak ışıklara maruz kalma ve yüksek sesle, rahatsız edici müzik ve kayıtlara maruz kalma yoluyla tutarlı uyku yoksunluğu büyük ölçüde yargıya zarar verebilir ve aşınmayı azaltabilir.

SU KAYAĞI

 

Su işkencesi, en eski ve en yaygın işkence biçimlerinden biridir. İlk sömürgecilerle birlikte ABD’ye geldi ve o zamandan beri birçok kez kaldırıldı. Su kaydırağı en son enkarnasyonudur. Mahkum bir tahtaya sarılıp suyun altında durdurulur. Yüzeye geri döndüğüde aranan bilgi güvence alınana kadar bu süreç tekrar edilirdi.

SWEATBOXES

Bazen bir “sıcak kutu” ya da sadece “kutu” olarak adlandırılan tutsak, havalandırma eksikliği nedeniyle aslında bir fırın olarak işlev gören küçük, sıcak bir odaya kilitlenir. Tutuklu işbirliği yaptığında serbest bırakılır. ABD’de uzun süredir bir işkence biçimi olarak kullanılan bu sistem, Ortadoğu’da daha etkilidir.

CINSEL SALDIRI VE AŞAĞILANMA

ABD cezaevi kamplarında işkence biçimleri olarak belgelendirilen çeşitli cinsel saldırı ve aşağılama, zorla çıplaklık gibi kişiyi küçük düşürecek yöntemlerle gerekli bilgiler alınmaktadır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum