Anayasal İhanet Kurumları

Eski bakan Rifat Serdaroğlu, TRT ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın tarafsızlığını kaybettiğini savundu. Bu iki kurumun da Anayasa’ya aykırı hareket ettiğini ifade etti.

Anayasal İhanet Kurumları
13 Mart 2019 - 12:03
Rifat Serdaroğlu, kendisine ait internet sitesinde gündeme ilişkin yazılarına devam ediyor.

Serdaroğlu, ‘Anayasal İhanet Kurumları’ başlıklı son yazısında, Diyanet İşleri Başkanlığı ve TRT’nin tarafsızlık ilkesini tam olarak yerine getirmediğini savundu.

İşte Serdaroğlu’nu yazısı:

ANAYASAL İHANET KURUMLARI

Devletin Anayasal Kurumlarından bazıları uymak zorunda oldukları Anayasayı çiğnerse, o devlet ayakta kalabilir mi? Çok zor!

Kırk yıllık meşe ağacı, böğrüne baltanın her inişinde gözyaşı dökermiş. Yandaki çam ağacı sormuş; Canın çok mu yanıyor?

Meşe; Canımın yanması baltanın darbesinden değil, baltanın sapının benden olmasından…

Diyanet İşleri ve TRT Anayasal kurumlarımızdandır.

Anayasa’da bunların nasıl yönetilecekleri, tarafsızlık ilkesine uymalarının zorunlu olduğu açıkça yazılmıştır. Bu emirler Türk Milletinin emirleridir. Kurumları yönetenler, amasız-fakatsız bu emirlere uymak zorundadırlar.

AKP döneminde özellikle bu iki Anayasal Kurum, birer devlet düşmanı gibi hareket etmekteler.

Anayasanın 136. Maddesine göre, “Lâiklik ilkesi doğrultusunda, tüm görüş ve düşüncelerin dışında kalarak ve milletçe dayanışma ve bütünleşmeyi amaç edinerek” çalışması gereken Diyanet İşleri bu emre uyuyor mu?

Ya, Anayasanın 132. F. Maddesine göre kamu kaynaklarını kullanan, Türk Milletinin tamamından kesilen paralarla ayakta durabilen TRT Radyo Televizyonları ve RTÜK denen kuruluş, Anayasanın emirlerine uyuyor mu? Maalesef! Her ikisi de Türk Devletinin Türk Milletinin emrindeki kurumlar gibi değil de AKP’nin kurumları gibiler!

TRT’nin tüm Radyo ve Televizyonları, Anayasa ve yasaları açıkça çiğnemek bir yana her türlü devlet terbiyesi ve ahlak dışı hareketlerin odağı oldular. Yetinmediler, insanları yanlış yönlendirerek birer AKP militanı gibi davrandılar.

Diyanet İşleri denen Anayasal kurum ise, en başta İslam’a ve Lâiklik ilkesine ihanet ediyor. Türk Milletini bölmek isteyenlerin değirmenine su taşıyor!

AKP Milletvekili sıfatını taşıyan biri “AKP’ye vereceğiniz oy, cennetin anahtarıdır” diyor.

Diyanet; “Sen kimsin be adam? Kimin cennete girip giremeyeceğine sen mi karar veriyorsun?” diyeceğine, susarak destekleme yolunu seçiyor!

Fakat, AKP İslam’ı istismar etmek için bir yalan haber uydurduğunda, anlamadan dinlemeden Diyanet İşleri de aynı yalanı “doğru” imiş gibi savunuyor…

Değerli Okurlar;

AKP, sürekli olarak “Dilim Politikası” uyguluyor!

Her gün Cumhuriyetin bir damarını kestiriyor. Sonra susuyor, ertesi gün bir darbe daha vurdurtuyor.

Yıllardır bu böyle devam ediyor! Türkiye adım-adım Federe İslam Devletine doğru sürükleniyor.

Bu güzel ülkenin aydınları- resmi, sivil kurumları- üniversiteleri-sivil toplum kuruluşları-sendikaları sadece seyrediyor. Kendilerinden beklenen “Yapamazsınız, Anayasa ve yasaları çiğneyemezsiniz” feryadını onlardan bir türlü duyamıyoruz!

Sanki Türk Devletini ve Cumhuriyeti korumak bizler gibi üç-beş kişiye zimmetlenmiş, sadece bizlerin göreviymiş gibi!

Bizler böyle yüce bir göreve zaten doğuştan yazılmışız ne şikayetimiz ne de kimseden bir talebimiz olur!

Fakat, vatanseverim-demokratım-cumhuriyetçiyim-Atatürkçüyüm deyip te seyreden ve arkadan çelme takmaya çalışanlar var ya işte onlar canımızı acıtıyor…

Not;

Çoban Ateşi Hareketi Türk Siyasi hayatına “Parti” olarak girdiğinde bu iki kurum ve diğer ihanet içinde olanlar “Anayasal Kurum” olmaktan çıkarılacaklardır.

Diyanet; Tüm inançlara eşit olarak hizmet verecek şekilde yeniden yapılandırılacaktır.

TRT ve yan kuruluşları ise sadece “Eğitim” hizmeti verecek hale getirilecek,

yönetimi üniversitelerden oluşacak bir kurula bırakılacak ve kadrosu ise

en aza indirilecektir…

Kaynak Yeniçağ: Anayasal İhanet Kurumları

YORUMLAR

  • 0 Yorum