Anıtkabir'de 100'üncü yıl coşkusu

Cumhuriyet'in kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir, Cumhuriyetin 100'üncü yıl dönümünde 7'den 70'e vatandaşların akınına uğradı.

Anıtkabir'de 100'üncü yıl coşkusu
30 Ekim 2023 - 08:53

Anıtkabir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanının katıldığı resmi törenin ardından halkın ziyaretine açıldı. Her yaştan çok sayıda vatandaş, Atatürk posterleri ve Türk bayraklarıyla Anıtkabirde Ata'nın huzuruna çıktı. Kimi ailesiyle, kimi arkadaşlarıyla kimi de yalnız başına Anıtkabire akın eden vatandaşlar, hatıra fotoğrafı çektirip, özel günü ölümsüzleştirdi. Türk Hava Kuvvetleri akrobasi timi SoloTürk de, Anıtkabir üzerinde Cumhuriyetin 100üncü yılına özel gösteri uçuşu gerçekleştirdi. Vatandaşlar, gösteri uçuşunu heyecanla ve coşkuyla izledi. SoloTürkün gösterisi, vatandaşlar tarafından alkış aldı.

100'ÜCÜ YILIN BEBEKLERİ ANITKABİR'DE

Cumhuriyet'in 100üncü yılında doğan Çağan İpek ve Maya Aksu da anne ve babalarıyla birlikte Anıtkabir'i ziyaret etti. 6 aylık olan Çağan bebeğin babası Utku İpek, Anıtkabire gelmek için sabah erken saatlerde evlerinden çıktıklarını ifade ederek, Oğlum 2023 doğumlu. Cumhuriyetin 100üncü yılında, oğlumun da burada bulunmasını istedik. Cumhuriyetin 100üncü yılında Cumhuriyet Bayramı yaşamak için ailecek buraya geldik. Biz, anne-babası olarak 1inci yüzyılı yaşadık. Muhtemelen 2inci yüzyılı görmeyeceğiz. Umarım 2inci yüzyılı gören, yaşayan torunlarım olur" dedi.

Maya bebeğin babası Tolga Aksu da Cumhuriyet coşkusunu ailece yaşamak için Anıtkabire geldiklerini ifade ederek, "Cumhuriyetin 100ncü yılında, kızım Maya ile beraber Atamızı ziyarete geldik. Cumhuriyet, her zaman yaşayacak. Biz, Atatürkün çocuklarıyız. O bize, zorluklarla kurduğu bu ülkeyi emanet etti. Bize de düşen de 2inci, 3üncü yüzyılda Cumhuriyete sonsuza kadar sahip çıkmaktır. Umarım çocuklarımıza da güzel bir dünya bırakabiliriz" ifadelerini kullandı.

'YENİ YÜZYILDA MEMLEKETE HUZUR DİLİYORUM'

Cumhuriyetin ilk yüzyılına tanıklık eden vatandaşlar da Anıtkabirdeydi. Mehmet (84) ve Sultan Turalı (79) çifti Anıtkabir'de 100üncü yıl coşkusunu yaşadı. Mehmet Turalı, bugün farklı bir bayram yaşandığını söyleyerek, Bizler, Atatürk oldukça varız. Onun izinden çıkmayız. Bugün burası çok kalabalık. Gençler, burada çok fazla. Kaç saattir buraya gelmekte zorlanıyorlar kalabalıktan dolayı. Yeni yüzyılda memlekete huzur diliyorum" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum