Ankapark'ın devri sürecinde yaşananlar

Ankapark'ın Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne devri sırasında neler yaşandı? Özlem Kalkan yazdı...

Ankapark'ın devri sürecinde yaşananlar
30 Temmuz 2022 - 16:19

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş tarafından göreve geldiğinden bu yana devam eden ve yargıya taşınan ANKAPARK'ın devri,  6 Temmuz 2022 tarihinde işletmecinin alandan tahliyesi ile 18 Temmuz 2022 itibariyle ABB' ye devredilmişti.

Bugün devir sonrası özel alanda çürümeye bırakılan depo alanının ve çok tartışılan teleferik inşaatının basına gösterildiği ve özel araçlarla canlı anlatımlı bir tur düzenlendi. 

Tur sonrası, Anakara' da bulunan tüm basının davet edildiği kahvaltıda sinevizyon ve dağıtılan kitapçık eşliğinde sunum yapan Mansur Yavaş tekrar süreci ve bundan sonraki adımı anlattı. Sunumu sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Parkın yapılışından, devrine kadar olan sürecin doğru anlaşılması adına düzenlenen basın toplantısında dere yatağına yapılan ve Ankara'nın DSİ tarafından da taşkın saha olarak ilan ettiği bölgenin oyuncakların temeli için de güvenli olmadığını aktaran Yavaş, Adalet Bakanlığına ve buranın çürümesine yol açanlara karşı dava açacağını bildirdi.

2022/108 Diş sayılı mahkemenin, alanın işletmeye kapalı, korunaksız ve terk edilmiş bir görüntü içinde olduğu tespitine karşın uzun süre teslim edilememesi ve 87 adet hırsızlık vakasının yaşandığı Ankapark'ta yapılan ön değerlendirme çalışma raporuna göre, 2015 yılı elektrik işi ihalesi baz alındığında 250 milyon TL'lik ek harcama yapılması gerektiği ve kuruyan ağaç ve otların sökülmesinin 3 ayı bulabileceği anlatıldı.

Ankapark Form analizine göre yapılan 68.450 önerinin; yeşil alan, hayvanat bahçesi, AOÇ, Spor ve yürüyüş alanı, eğlence alanı gibi değerlendirilmesi tekliflerinin sonuçlandırmak için çalışılmaya başlandığı aktarıldı.

3 gün önce ABB AKP Grup Başkan Vekili Murat Köse' nin bir heyetle gezdiği ve önerge verdiği, Ankapark'ın çürümesinden Mansur Yavaş'ın sorumlu tutulduğu, bundan dolayı da Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulunulacağı haberi üzerine Odatv olarak ''Bu detaylı kitapçık AKP grubun da yok mu? bu süreçten neden sizi sorumlu tutuyorlar? '' diye sorduk.

Soruyu, bunun siyasi bir tutum olduğunu, çevre bakanı ile yapılan görüşme de Murat Köse'nin de bulunduğunu söyleyerek cevaplayan Yavaş; çok tartışılan teleferik konusunda özellikle Gökçek sonrası Mustafa Tuna'nın devraldığı dönemde ilk davanın açıldığını aktardı.

Özlem Kalkan

Odatv.com

YORUMLAR

  • 0 Yorum