Ankara'da Kulisler Hareketli: 'Erdoğan İki Bakan Hariç Bütün Kabineyi Değiştirecek'

Ankara kulislerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ hariç kabinede değişikliğe gideceği konuşuluyor.

Ankara'da Kulisler Hareketli: 'Erdoğan İki Bakan Hariç Bütün Kabineyi Değiştirecek'
20 Mayıs 2022 - 11:14

Ankara kulislerinde baskın seçim beklentisi yüksek sesle dillendirilmeye başladı.

Kısa Dalga'dan Mahmut Aydın'ın haberine göre,AKP sözcülerinin peş peşe açıkladığı 3600 ek göstergeasgari ücret zammı, emekli maaşlarında artış ve öğrenci affı açıklamaları, bir baskın seçimin habercisi sayılıyor.

Bazı AKP milletvekilleri de koşulların uygun olması durumunda kasım ayında erken seçime gidilebileceğini ifade etti ancak bu kararın MHP ile birlikte alınabileceğine dikkati çekti. AKP milletvekilleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığına en az yüzde 51 oyla yeniden seçileceğine inanıyor. Buna gerekçe olarak da muhalefetin seçim güvenliği konusunda şimdiden çalışmaya başlamasını gösteriyor.

AKP'lilere göre, muhalefetin ''seçim güvenliğini abartmasının'' nedeni ise seçimi kaybetmelerine gerekçe bulmak.

Muhalefet kasımda seçim bekliyor

Muhalefet kasımda seçim bekliyor

CHP ve İYİ Parti milletvekilleri de ekonomik kriz yüzünden hızla taban kaybeden AKP ve MHP'nin temmuz ayında yapılacak emekli ve memur maaşlarına yapılacak zamlardan sonra kasım ayında bir erken seçime gidilebileceğini düşünüyor. Muhalefet milletvekilleri, hükümetin EYT'lilere emeklik hakkını getirmeyi planladığına ve seçimin ''en büyük silahı'' olarak da bunu kullanmayı düşündüğüne inanıyor.

İstanbul Atatürk Hava Limanı'na planlanan zamandan daha önce iş makinelerinin girmesi, valilerin değiştirilmesi ve bürokraside yapılan atamalar da erken seçimin habercisi olarak değerlendiriliyor

YORUMLAR

  • 0 Yorum