Ankara'da yoğun sağanak sonrası sel! Araçlar sürüklendi, caddeler su altında kaldı

Ankara'nın Mamak ilçesinde yoğun sağanak yağış nedeniyle sel meydana geldi. Caddeler su altında kalırken, araçlar sürüklendi.

Ankara'da yoğun sağanak sonrası sel! Araçlar sürüklendi, caddeler su altında kaldı
09 Haziran 2021 - 21:04 - Güncelleme: 10 Haziran 2021 - 10:14

Başkent'te öğle saatlerinde sağanak etkili oldu. Aniden bastıran sağanak özellikle Mamak ilçesinde yaşamı olumsuz etkiledti. İlçe merkezinde cadde ve sokaklar su altında kaldı. Akdere Kutlu Mahallesi Dereboyu Caddesi'nde sel oluştu. Sel nedeniyle caddede birçok araç sürüklenirken sürücüler zor anlar yaşadı. Bazı sürücüler, araçlarını yol kenarına almaya çalıştı. Sel nedeniyle bazı iş yerlerini de su bastı.

Vatandaşlar, yağmur sularından korunmak amacıyla güvenli yerlere sığınırken, çok sayıda araçta ise hasar meydana geldiği belirtildi. Sel nedeniyle caddede cöp konteynerleri de sürüklendi. İlçede Boğaziçi Mahallesi'nde bulunan alt geçit de suyla kaplandı. Belediye ekipleri bölgede çalışma başlattı.

Son dakika: Ankarada yoğun sağanak sonrası sel Araçlar sürüklendi, caddeler su altında kaldı
 

 

EV VE İŞ YERLERİNİ SU BASTI

Mamak'ta sağanak ile meydana gelen selde çok sayıda ev ve iş yerini de su bastı. Özellikle Dereboyu Caddesi'nde binaların alt katları su altında kaldı. Vatandaşlar kendi imkanlarıyla suları tahliye etmeye çalıştı. Bölgedeki alt geçitler, bazı binaların alt katlarındaki otoparklar da suyla doldu. Suyla kaplanan alt geçitlerde araçlar mahsur kaldı. Belediye ekipleri su içinde kalan araçları kurtarmak için çalışma yaptı.

Alt kattaki otoparkı su dolan apartmanda oturan Ahmet Üzel, "Yola döşenen boruları yüksek ihtimal iyi döşeyemediler. O boruların üzerine asfalt atılmadığı için o çakıl taşları arabaların yukarı çıkmasını engelledi. Bu civardaki kanalizasyon boruları da patlak olduğu için o suyla karışık yağmur suyu binanın altına doldu. Su dolan kısımda araçlar vardı. Araçları buradan zor çıkardık. Apartman da asansörün içine kadar su doldu" dedi.  


YORUMLAR

  • 0 Yorum