Antalya'da Altın Portakal Ödülü'nün sahipleri belli oldu

ANTALYA'da bu yıl 57'ncisi düzenlenen Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin töreninde ödül sahipleri belli oldu. Ayrıca film ekiplerinin katıldığı tören için kırmızı halıda her yıl olduğu gibi şıklık yarışı yaşandı. Öte yandan 'Arıza' dizisinde rol alan Ahmet Mümtaz Taylan 'En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'ne layık görüldü.

Antalya'da Altın Portakal Ödülü'nün sahipleri belli oldu
11 Ekim 2020 - 09:39
Türkiye’nin en uzun soluklu film festivali olan Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin 57’ncisi Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlendi. Ödül töreninin ise bu yıl koronavirüs gölgesinde gerçekleştirildiği paylaşılmıştı.
 

Tören alanına giden kırmızı halıda ise her sene olduğu gibi şıklık yarışı yaşandı. Törene katılan sanatçılardan bazıları koronavirüse karşı tedbir almak amacıyla maskeleriyle kırmızı halıda yürüdü.
 

 Törenin gerçekleşeceği salona gelen film ekipleri kırmızı halı sonuna kurulan platform önünde fotoğraf çektirdi.


Kırmızı halıda yürüyen 'İnsanlar İkiye Ayrılır' filminin oyuncusu Pınar Deniz, kırmızı kıyafetiyle göz doldurdu. Deniz, “Festival benim için çok güzel geçti. Pandemi döneminde böyle nefes alır gibi oldum. Karamsar havadan çıkıp insanların hala bir şeyler üretip gösterebiliyor olması benim için muazzam bir deneyimdi. Benim ilk festivalimdi bu yüzden çok heyecanlıyım" dedi.

 
Ulusal kategoride yarışan 'Gelincik' filminin oyuncularından, Şuan Show TV'de yayınlanan Arıza dizisinde 'Haşmet Gürkan' karakterini canlandıran Ahmet Mümtaz Taylan, "Öncelikle orman yangınını yaşayan Hatay’a büyük geçmiş olsun diyorum. Pandemi gibi çok zor bir dönemde devamlılığı sağlamak üzere Antalya’yı tekrar ulusal sinemayı bir kere daha destekledikleri için Kültür ve Turizm Bakanlığı ve belediyeye de çok teşekkür ederiz." dedi.

Mümtaz Taylan, "Meslektaşlarımızla birlikte olmaktan çok mutluyuz. Bütün filmlerin değerli olduğunu düşünüyor, hepsini alkışlıyorum. Dileğimiz en kısa zamanda seyirciyle filmlerimizi buluşturabilmek. Bu bizim için en büyük ödül" diye konuştu.

Altın Portakal'ın sahipleri de belli oldu:

Ulusal Kısa Metraj Film Yarışması Jüri Özel Ödülü'nü kazanan 'Binbir Gece Masalları'nın yönetmeni Mahsum Taşkın sağlık çalışanı olması nedeniyle ödülünü ekip arkadaşı aldı.

Ulusal Belgesel Film Yarışması Jüri Özel Ödülü'nü 'Mimaroğlu' film yönetmeni Serdar Kökçekoğlu aldı.  En İyi Belgesel Filmi Ödülü'nü Deniz Tortum'un yönettiği 'Maddenin Halleri' filmi adına Anna Maria Aslanoğlu aldı.

Ulusal Uzun Metraj Film En İyi Yönetmen Ödülü'nü Erdem Tepegöz, yönettiği 'Gölgeler İçinde' filmiyle aldı. Aynı film SİYAD Ödülü'ne de layık görüldü.

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü'nü Emrah Özdemir 'Hayaletler' filmiyle aldı.

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda En İyi Yardımcı Kadın oyuncuları Nalan Kuruçim 'Hayaletler' filmi ve Nezaket Erden 'İnsanlar İkiye Ayrılır' filmiyle aldı. Ödülünü ağlayarak alan Nezaket Erden, ailecek zor günlerden geçtiklerini ve ödülünü babasına armağan ettiğini belirtti.
 

En İyi Sanat Yönetmeni Ödülü 'Gölgeler İçinde' filmiyle 'Armen Gharzaryan'a verildi. Gharzaryan'ın ödülünü ekip arkadaşı aldı.

En İyi Kurgu Ödülü'nü Ayris Alptekin'in kurguladığı 'Hayaletler' filmi kazandı.

En İyi Müzik Ödülü, 'Gölgeler İçinde' filminde Greg Dombrowski'ye verildi.
 

En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü'nü 'Gölgeler İçinde' filmiyle Hayh Kırakosyan elde etti.

En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü 'Gelincik' filmiyle Ahmet Mümtaz Taylan aldı.

En İyi Kadın Oyuncu Ödülü, 'Çatlak' filminin tüm kadın oyuncuları Tuğçe Yolcu, Süreyya Kilimci, Elif Ürse, Gülçin Kültür Şahin, Canan Atalay'a verildi. Ödülü doğum gününde aldığını belirten Gülçin Kültür Şahin, 10 yaşından beri bu anı beklediğini belirterek, heyecandan ağladı.

En İyi Senaryo Ödülü’nü Tunç Şahin, 'İnsanlar İkiye Ayrılır' filmiyle aldı.

Cahide Sonku Ödülü, 'Dirlik Düzenlik' filmiyle Asiye Dinçsoy, Betül Esener ve Dudu Yetik'e verildi.

En İyi Yönetmen Ödülü'nü 'Hayaletler' film yönetmeni Azra Deniz Okyay aldı.

Behlül Dal En İyi İlk Film Ödülü'ne 'Kumbara' filmi yönetmeni Ferit Karol layık görüldü.

Dr. Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü'nü 'Çatlak' filmiyle Fikret Reyhan aldı.

En İyi Film Ödülü'nü Azra Deniz Okyay'ın yönettiği 'Hayaletler' filmi aldı. Okyay'ın ailesi her ödülde kızı Azra Deniz Okyay'ı ayakta alkışladı.

Ulusal Kısa Metraj Film Yarışması En İyi Film Ödülü’nü 'Mammaville' filmiyle Irmak Karasu aldı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum