Aşı yaptıranlara, 56 gün alkol yasak

Kovid-19'a karşı aşı olacak Rusya vatandaşları, yaklaşık iki ay boyunca alkolden vazgeçmek zorunda...

Aşı yaptıranlara, 56 gün alkol yasak
09 Aralık 2020 - 11:23

5 Aralık'ta Rusya’nın başkenti Moskova'da, doktorlar, öğretmenler ve sosyal hizmet görevlileri için koronavirüse karşı aşı kampanyası başlarken, bu hafta bölgelerde de yayılacak kampanya öncesi “alkol yasağı” konusu yeniden gündemde.

Medyaya yansıyan son haberlere göre, Kovid-19'a karşı aşı olacak Rusya vatandaşları, yaklaşık iki ay boyunca alkolden vazgeçmek zorunda.

Rusya Halk Sağlığı Kurumu Rospotrebnadzor Başkanı Anna Popova yaptığı açıklamada, aşılamadan 14 gün önce ve ilk enjeksiyondan sonraki 42 gün içinde alkol kullanımından vazgeçilmesi gerektiğini söyledi. Bu hesapla  “alkolsüz gün” sayısı 56’ya çıktı.

TürkRus’un haberine göre Popova, Komsomolskaya Pravda radyosuna yaptığı açıklamada, "Aşılamadan en az iki hafta önce kesinlikle kesinlikle alkol almayı bırakmak gerekir. Bağışıklık gelişimi, iki enjeksiyon arasında 21 gün ve enjeksiyondan sonraki 21 gündür, bu kurala kesinlikle uyulmalı" dedi.

Bu konuda daha önce Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, yaklaşık 42 günlük bir süre vermiş, üstelik “yasak” ifadesini kullanmadan “alkol kullanımından kaçınılması tavsiyesini” die getirmişti.

Bu arada  Moskova'da sadece doktorların ve öğretmenlerin değil, aynı zamanda online kayıt yaptırabilen, isteyen herkesin aşı olduğuna dair medyada haberler yer alıyor.

 

Odatv.com

YORUMLAR

  • 0 Yorum