Askerlere ve polislere gözaltı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ silahlı terör örgütü soruşturmasında tamamı muvazzaf 28 asker için gözaltı kararı verildi. Öte yandan, Adana'da da aralarında meslekten ihraç edilenlerin de bulunduğu 12 polis hakkında gözaltı kararı verildi.

Askerlere ve polislere gözaltı
10 Temmuz 2019 - 11:35
FETÖ'nün TSK yapılanması soruşturması kapsamında, 14'ü subay, 14'ü de astsubay olan 28 muvazzaf asker hakkında gözaltı kararı verildi. 

Jandarma Genel Komutanlığa'na bağlı bir yarbay, bir yüzbaşı, 12 üsteğmen ve 14 astsubay olmak üzere 28 muvazzaf asker hakkında yakalama ve gözaltı kararı verildi. Şüphelilerin yakalanmaları ve gözaltına alınmaları yönelik işlemlerin devam ettiği bildirildi.

ADANA'DA OPERASYON

Adana merkezli 8 ilde de Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, aralarında meslekten ihraç edilenlerin de bulunduğu 12 polis hakkında gözaltı kararı verildi.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütelen FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen 12 polisin yakalanması için Adana merkezli 8 ilde sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon yapıldı. Örgütün mahrem imamları ile periyodik ve ardışık arama sistemiyle haberleştikleri öne sürülen polislerin bazıları gözaltına alındı.

Adana'ya gönderilen şüphelilerin sorgularının ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum