Atatürk'ü sözleşmeye yazmak kimsenin aklına gelmemiş,

Atatürk’ü sözleşmeye yazmak kimsenin aklına gelmemiş, Suud’larla kriz göz göre göre gelmiş, herkes de çok şaşırmış

Atatürk'ü sözleşmeye yazmak kimsenin aklına gelmemiş,
31 Aralık 2023 - 14:12

Suudi Arabistan’da oynanacak olan Türkiye Süper Kupa finalinin Atatürk’e yönelik sansür girişimleri sonrası oynanmamasına dair bugün önemli bir haberimize var. 10Haber’de detaylarını okuyacağınız üzere, öğreniyoruz ki final organizasyonuna yönelik anlaşmada Türkiye Futbol Federasyonu, Suudi Arabistan değerlerine saygılı olmayı taahhüt etmiş fakat Atatürk’e dair bir madde konulması kimsenin aklına gelmemiş. 15 gün önce final gecesinin programı Fenerbahçe ve Galatasaray’a gönderilmiş, onlar da Atatürk’e dair kriz çıkacağını düşünmemiş. İki kulüp ısınmaya çıkacakları tişört ve maç öncesi sahaya çıkacakları pankartları da maçtan 3 gün önce TFF’ye sunmuş ve talepler olumlu karşılanmış. Kriz son gün organizasyonu düzenleyen Riyadh Season’ın bunlara karşı çıkmasıyla başlamış. Detaylar haberimizde. 


Yorumcu Rıdvan Dilmen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi arasında yaşanan Süper Kupa diyaloğu başta olmak üzere bu olayla ilgili kritik bilgiler verdi. Erdoğan, Büyükekşi’ye “Niye Suudi Arabistan?” diye sormuş. Dilmen, süreçle ilgili Fenerbahçe ve Galatasaray’ı suçladı.


Tüm bu yaşananların ardından kritik çağrıyı Türkiye Spor Yazarları Derneği yapıyor: Türkiye Futbol Federasyonu, Suudi Arabistan’la yapılan anlaşmayı satır satır açıklasın. 


Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Suudi Arabistan rezaleti için ilk açıklama: Gazi Mustafa Kemal bu ülkenin banisidir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan’da yaşananlarla ilgili “Gazi Mustafa Kemal bu ülkenin banisidir” dedi ve olayın siyasete malzeme edildiğini belirterek başta CHP olmak üzere muhalefete yüklendi. Erdoğan bu konuşmayı Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Necip Fazıl Ödülleri programında yaparken “Hangi adım atılması gerekiyorsa onu yapmaktan çekinmedik, çekinmeyiz” ifadesini kullandı. Detaylar haberimizde. 


Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, suçu kulüplere yükleyip, özür dilemeleri gerektiğini söyledi. 


CHP cephesinde de hedefte Cumhurbaşkanı Erdoğan vardı.  CHP Lideri Özgür Özel, “Olayın tek sorumlusu Erdoğan’dır” derken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu da “Ülkedeki yönetici akıl böyle kritik olaylardan sonra kayboluyor ortadan. Ses bile çıkaramıyorlar” çıkışını yaptı.


Son not da ülkemizdeki adalet mekanizmasıyla ilgili. Yaşananlar konusunda sorumlu bulundu: İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Atatürk fotoğraflı paylaşım yapmış olsa da sosyal medya üzerinden finalin iptali sürecinde yapılan paylaşımlara soruşturma başlatıldı. 
ayrıntılar

10Haber Günün Özetleri
 


YORUMLAR

  • 0 Yorum