Ateş ölçen akıllı telefon Huawei tarafından patentlendi

Huawei, akıllı telefonları için ‘ateş ölçüm’ teknolojisinin patentini aldığını duyurdu. Ateş ölçen akıllı telefon özelliği ilk olarak, geçtiğimiz günlerde satışa sunulan Huawei Mate 40 RS Porsche Design ve HONOR Play4 Pro Temperature Measurement Edition isimli akıllı telefonlarda ortaya çıkmıştı.

Ateş ölçen akıllı telefon Huawei tarafından patentlendi
25 Kasım 2020 - 09:56

Huawei Honor Play 4 Pro modeli, telefonun arkasına entegre edilen kızılötesi sensör sayesinde insan ve nesne yüzeyindeki sıcaklığı ölçülebiliyor.

Covid-19 virüsü belirtilerinden biri olan yüksek ateş rahatsızlığı, ne kadar hastalığın önüne geçmesede, virüsün gösterdiği ilk semptomlardan biri. kontrol edilen semptomlardan biri. Normalleşme sürecinde, kapalı alanların girişinde, alışveriş merkezi girişlerinde ve bir çok kamu kurum ve kuruluşlarında giriş öncesi ziyaretçinin ateşi ölçülerek kabul ediliyor.

Hal böyleyken, hayatımızın her evresinde çok amaçlı kullandığımız mobil telefonlar için de bu hizmet düşünülmüş. Çin’li mobil telefon üreticisi Huawei, Honor Play 4 Pro modeli arka yüzeyine kızılötesi ateş ölçer sensör yerleştirerek, sürekli kontrol gerektiren bundan sonraki hayatımız için faydalı bir özellik sunuyor.

Telefon sensörünün -20°C (-4°F) ila 100°C (212°F) arasındaki sıcaklıkları okuyabileceğini aktarılırken, entegre sensör, termal kamera kadar hassas olamayacağını ayrıca bildiriliyor. Huawei’nin “Honor” serisindeki diğer telefonlar gibi, Play 4 Pro da daha ucuz ama güçlü tasarıma sahip.

Huawei Mate 40, Mate 40 Pro ve  Mate 40 Pro Plus telefonlara ek olarak firmadan bir de Huawei Mate 40 RS Porsche Edition modeli de gelmişti.

Direkt olarak Mate 40 Pro Plus üzerine kurulan telefon, arkasında diğerlerinden farklı olarak bir sıcaklık sensörü taşıyordu. İşte bu sensör ile telefon kişilerin ateşini / vücut sıcaklığını ölçebiliyordu.

Huawei ateş ölçen telefon

Kızılötesi modül ile ateş ölçümü yapıyor

Hatta Huawei’nin bunu Mate 40 ailesinin Çin lansmanında misafirlerin ateşini ölçmek için kullandığı da aktarılmıştı. Ateş ölçümü için fiziksel temasa ihtiyaç duyan telefon, aktarıldığı kadarıyla bu ölçümü arkasındaki kızılötesi temelli modül ile yapıyor ve 20 derece ila 100 derece arasında sonuç verebiliyordu.

İşte bu teknolojik altyapıyı Huawei kısa süre önce resmi olarak patentledi. Bu teknolojinin artık Huawei’nin birçok yeni nesil akıllı telefon modelinde karşımıza çıkması bekleniyor. Bu teknoloji özellikle pandemi döneminde faydalı görünüyor.

Modelin özellikle kamerası dikkat çekiyor. Arkası iki renkte “seramik” olan Mate 40 Pro Plus’ın arkasında 50 megapiksel F1.9 Ultravision OIS ana + 20 megapiksel F2.4 Ultravision + 12 megapiksel F2.4 3x telefoto OIS + 8 megapiksel F4.4 10x periskop telefoto (OIS) + 3D ToF kameraları bir araya geliyor. Telefon Huawei’nin açıklamasına göre tam 17x optik zoom getiriyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum