'Avrupa'daki deplasman maçlarına seyirci götürmeyeceğiz'

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Avrupa'da oynayacakları deplasman maçlarına taraftar götürmeyeceklerini duyurdu.

 'Avrupa'daki deplasman maçlarına seyirci götürmeyeceğiz'
26 Ağustos 2017 - 18:44
Beşiktaş Kulübü 2017 yılı 3. olağan Divan Kurulu toplantısı yapıldı. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, divan kurulu toplantısında açıklamalarda bulundu.

Hayırlı bir sezon geçirmelerini dileyen Orman, “Şampiyonlar Ligi'nde yeni bir serüvene başlıyoruz. Çok zor günlerden geldiğimiz için. Önümüzde UEFA ile alakalı zor bir süreç bizi bekliyor. Lyon müsabakasında bazı olaylar çıktı. UEFA Disiplin Kurulu iki kulübü de disipline sevk etti. Ben ve hukukçu arkadaşlarım hep beraber görüşmelere katıldık. Sonucunda UEFA kural gereği Türk seyircilerden biz sorumlu olduğumuz için iki sene içinde bir daha böyle bir durumla karşılaşırsak men cezası verdiler. Bu çok ağır bir ceza kural böyle olduğu için yapacak bir şey yok. UEFA Başkanımızla görüşme yaptım. Servet Yardımcı da benle beraberdi. Başkana durumu izah ettik. Avrupa'da çok Türk olup yabancı pasaportlu var. Kendi taraftarımızı kontrol etsek bile onlara satılan bilet bizim ukdemizde değil bunu ifade ettik. UEFA Başkanı da haklı olduğumuzu fakat kuralların böyle olduğunu söyledi. 

“ŞAMPİYONLAR LİGİ’NDEKİ 3 DEPLASMANA DA TARAFTAR GÖTÜRMEYECEĞİZ”

Orman, geçen sezon Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final’de oynanan Olympique Lyon mücadelesinde yaşanan olayları hatırlatarak, bu sezonda deplasmanda oynanacak olan karşılaşmalarla ilgili konuşarak, “İlk sene finansal fair-play'den dolayı gidemedik. İkinci sene de 3 Temmuzdan dolayı gidemedik. 2 sene zor günlerde mücadele ederken büyük sıkıntı yaşadık. Yönetim Kurulu arkadaşlarımızla şöyle bir karar aldık. 3 deplasmana da taraftar götürmeyeceğiz. Yönetim seviyesinde kulübü temsil edeceğiz. Olabilecek herhangi bir olay bize mal edilebileceği için 3 deplasman maçında tur düzenlenmeyecek. Gelmeyin efendim. Beşiktaş'a zarar verecek bir durum yaşamak istemiyoruz. Vodafone Park size açık bu 3 deplasmana katılmayacağız” değerlendirmesinde bulundu.

“TÜM KULÜPLER NET BORCUNU AÇIKLASIN”

Tüm kulüplerin net borcu açıklamasının gerekli olduğuna dikkat çeken Fikret Orman, “Tüm kulüplerde net borç açıklandı. Kamuoyu algısı açısında rahatsızlık duyuyorum. Eğer net borcu açıklarsak diğer kulüplerde de, Galatasaray'da örnek olarak net borç açıklanması lazım. Kimseden bir şey sakladığımız yok ama kamuoyunu da yanlış yönlendirmeyi doğru bulmuyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum