Ay-Yıldızlılar, EURO 2020'nin En Kötü Takımı Oldu

EURO 2020'de tamamlanan grup maçları sonrasında A Milli Takım, eksi 7 averajla 24 takım içinde sonuncu sırada yer aldı. Kötü istatistiğiyle turnuvaya damga vuran Ay-Yıldızlılar, 3 maçta yediği toplam 8 golle, Avrupa Şampiyonası tarihinde en çok gol yiyen takımlardan biri oldu.

Ay-Yıldızlılar, EURO 2020'nin En Kötü Takımı Oldu
26 Haziran 2021 - 12:41

EURO 2020'de A Grubu'nda yer alan A Milli Takım, turnuva defterini eksi 7 averajla ve puansız kapattı. Ay-Yıldızlılar gösterdiği kötü performansla turnuvaya adeta damga vurdu. Kuzey Makedonya'yla birlikte puan alamayan 2 takımdan biri olan Türkiye, eksi 7 averajla zirveye oturdu.

24 TAKIM ARASINDA SONUNCU OLDUK

Milliler, Avrupa Şampiyonası'nı Kuzey Makedonya ile birlikte puan alamadan kapatan iki takımdan biri oldu. İtalya, Galler ve İsviçre ile A Grubu'nda mücadele eden A Milli Takım, rakiplerinden tam 8 gol yerken, sadece 1 kez gol sevinci yaşadı. Grup aşamasını eksi 7 averajla tamamlayan Şenol Güneş'in öğrencileri, turnuvaya katılan 24 takım arasında sonuncu oldu.

Ay-Yıldızlılar, ayrıca turnuva tarihinde (1984) Yugoslavya (10) ve (2004) Bulgaristan'ın (9) ardından şampiyonalarda yediği 8 golle en çok gol yiyen takımlardan biri olmayı başardı. Kalecimiz Uğurcan Çakır ise grup aşamasında 18 kurtarış yaparak bu alanda zirvede yer aldı.
 

'Ben bir şey yapmadım, istifa ediyorum'

EURO 2020'ye büyük umutlarla giden Milli takımımız için turnuva tam anlamıyla hüsranla bitti. A Grubu'nun son maçında İsviçre'ye 3-1 mağlup olan Türkiye, EURO 2020'yi puansız tamamlarken çok büyük hayal kırıklığı yarattı. Ay yıldızlılar, 0 puan -7 averaj ile tarihinin en kötü turnuva sonucunu yaşadı. Spor yazarları da A Milli Takımı'n EURO 2020'den sıfır çekerek elenmesini köşelerinde değerlendirirken sert eleştirilerde bulundular.

O KAĞIDA İSTİFASINI YAZMALI - ERMAN TOROĞLU (SABAH) 

Finallere çıktığımız ilk maçta Şenol Güneş'in ideal kadro dediği kadroda iki tane yurt içinde oynayan oyuncu var. 9 tanesi dışarıda. Peki bu Şenol Güneş bu dışarıda oynayan futbolculara hitap edebiliyor mu? Bazıları çok üst düzey takımda oynuyorlar. Şu gözüküyor ki bu Milli Takım'ın genel kadrosu bu futbolu hak etmiyor. Yani iyi bir aşçı olursa bu kadro daha farklı futbol oynar. Bundan 15-20 sene evvel olsaydı tamam. Bizde oynayan oyuncular fazlaydı. Net olarak Şenol Güneş bu Milli Takım'a hakim olamıyor. Üç tane maç oynadık. Bir tane gol attık. O da uzaktan vurulan bir şut. Ne oynadık Allah aşkına! Rezalet. Yenilebiliriz, açık farklı da mağlup olabiliriz ama adam gibi mücadele ederiz. Çatır çatır oynarız, olmaz. Şu gözüküyor ki futbolcularda da bir rahatsızlık var. Bir mutsuzluk var. Bunun bir sebebi vardır muhakkak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum