Aylık 1000 liraya İstanbul'da geçinme rehberi!

Ne kaçabilirsin ne kopabilirsin bu şehirden. Ülkemizin en kalabalık, en karmaşık belki de en güzel şehri İstanbul’da geçinmek için binlerce lira kazanmaya çalışan insanlara meydan okuyoruz ve tam 1000 liraya İstanbul’da yaşam rehberini sunuyoruz.

Aylık 1000 liraya İstanbul'da geçinme rehberi!
06 Nisan 2018 - 10:31 - Güncelleme: 07 Nisan 2018 - 12:00
Nerede yaşacayacağız?




 


Kendimize bir ok ve yay buluyoruz. Yayımızı iyice gerip okumuzu serbest stil atıyoruz. Attık mı? Heh işte orası artık otağımız…

Şaka bir yana sadece kira için bile yetersiz gözüken paramız aslında çok da uygun bir bütçe. Üniversite veya lise hayatında yurt hayatına alışkın olan insanların hiç de yadırgamayacağı bir seçenek sunuyoruz.

Apart odalar! Şehrin birçok semtinde bulunan odalar genellikle size ait bir yatak, banyo sunuyor. Bir de ortak kullanıma uygun mutfak!


 


Kulağa çok da kötü gelmiyor… Ev ve faturalar derdinden sıyrılmanızı sağlayacak odalar sayesinde 350- 700 arasında fiyatlarda barınma ihtiyacınızı giderebiliyorsunuz. Bütçemizi tamamına erdirebilmek için 350 liramızı verdik gitti.

1000- 350 = 650

Peki aç mı gezelim?



İstanbul’un güzide semtlerinin, konsept kafelerine bir süre ara vermek zorundayız. Bütçemiz artana kadar kendimiz pişirip kendimiz yiyeceğiz.

Beslenme ihtiyacını daha ucuz ve sağlıksız yolla halledebiliriz ancak bu sağlığımızı tehdit eder.

Bunun yerine internetten rahatça temin edebileceğiniz gıda paketleriyle aylık 75-100 lira arası sağlıklı ve uygun fiyatlı çözüm bulabilirsiniz.

çinde bakliyat, protein, yağ gibi birçok sağlıklı besine sahip kolilerle bütçemiz 100 lira daha eksildi ama güzel doyduk!

650-100= 550

Yiyip içip yatacak mıyız?



Bunu uzun uzun tartışmaya gerek yok. Aylık akbil 125 lira. Kalbinizin sizi götürdüğü yere akbil basa basa gidebilirsiniz.

550- 125= 525

İlim, irfan ve biraz da event…



Bianelinin, sergisinin hiç bitmediği bir şehirdesiniz. Hiçbirini kaçırmak istemezsiniz sizi anlayışla karşılarız. Kalan 525 liramızda bu kültürel etkinlikler için de ayırabileceğimiz bir miktar mevcut.

Yılık 180 liraya İstanbul Modern bireysel üyelik sayesinde hem tüm yıl İstanbul Modern’e ücretsiz girebileceksiniz hem de kartın sunduğu İstanbul Modern sinema film gösterimlerini ücretsiz izleme, ücretsiz etkinliklerde ve eğitim programlarında rezervasyon önceliği gibi fırsatlardan yararlanabilirsiniz.

525-180= 345

Barınma ihtiyacı 1, beslenme ihtiyacı 2, squat ihtiyacı 3…



Belgrad Ormanı’nda koşu, sahil kenarlarında yürüyüş, sıkı kalçalar, güzel karnınlar için ayırdığımız bütçe sıfır.

Evet sıfır. İstanbul gibi bir şehirde sosyal medya aracılığı ile koşu gruplarından tutun da pilates hatta dövüş gruplarına ücretsiz katılabilirsiniz!

Paramız cebimizde kalıyor bu basamakta

Peki canımız para harcamak isterse?



Onun için size tam 345 lira veriyoruz. İster İstanbul manzaralarını paylaşmak için internet paketi alırsınız, isterseniz kıyafet isterseniz kendinize değil de dostlarınıza harcarsınız.

Herkesin ömrünün bir kısmında yaşaması gereken bu şehirde 1000 liraya geçinmek hiç de göründüğü gibi zor değil, ne dersiniz?

Kaynak: http://ozcekim.com.tr/kategoriler/yakin-cekim/aylik-1000-liraya-istanbulda-gecinme-rehberi/

YORUMLAR

  • 0 Yorum