Bağcılar'da ev satıp Miami'den ev almak mümkün!

İstanbul’da çıldıran konut fiyatları Amerika Miami ile yarışıyor. İstanbul Bağcılar’da bulunan ve Sahibinden.com’da satılık olan 6 milyon 500 bin liralık evi dolara çevirip 430 bin dolara Miami’den ev almak mümkün hale geldi.

Bağcılar'da ev satıp Miami'den ev almak mümkün!
11 Mayıs 2022 - 16:12 - Güncelleme: 12 Mayıs 2022 - 09:46

Özellikle son konut kredisi faiz oranlarının 0.99’a kadar düşürülmesi, fiyatların okyanus manzaralı evlerle yarışmasına neden oldu.

Bağcılar’da 6 milyon 500 bin lira

Sahibinden.com internet sitesinde ilan verilen konut için istenen rakam 6 milyon 500 bin lira. 185 metre karelik evin dolar karşılığı istenen satış fiyatı 430 bin dolar.

 

Bağcılar’daki evin ilanı:

sahibinden ilan

İşte Bağcılar’daki evin fotoğrafları:

bağcılar evkonutbağcılar ev fiyatları

Miami’de 377 bin dolar

Amerika’da  zenginlerin yaşadığı Miami’de ise lüks bir daireyi 377 bin dolara almak mümkün. Palmiye ağaçları bulunan bahçesi ve otoparkı ile toplam bin 153 metre kare ev satılık olarak ilanlarda yer alıyor.

Miami’deki evin ilanı:

zillow

Miami’de satın alabileceğiniz evin fotoğrafları:

miami evflorida ev fiyatlarımiami konutabd ev satın almak

EkşiŞeyler’de yer alan yazının devamı şöyle:

Florida ABD’de konut fiyatları en çok artan eyaletlerden birisi

• herkes artan fiyatlardan şikayetçi. yani aslında 400k o evler için de gereksiz pahalı. başka eyaletlerde bu fiyatlara daha iyi muhitlerde çok daha güzel evler alabilirsiniz. hatta şehre sadece 30 dakika uzakta çiftlik alırsınız.

• ikincisi bu evleri 30 yıllık mortgage ile alırsınız. yakın zamana kadar da sadece %3 faiz ile alıyordunuz. şimdi faizler 6 oldu da herkes şok geçiriyor.

• eğer bağcılar’daki evi satıp peşin para ile gelirseniz sağlam bir indirim de alırsınız. en az yüzde on. para peşin oldu mu ev sahipleri hemen satar, çünkü mortgage masrafları ve satış işlemi süresi çok azalır.

 

• bu evlerin arazisini de satın aldığınız doğru. tek eksisi altından petrol çıktığında hak iddia edemiyorsunuz. bak sen şu işe.

• üstelik iyi bir okul muhitinde iseniz (400 bine bu mümkün) çocuklarınızı mis gibi seküler devlet okullarında okutabilirsiniz. yani özel okul parası da yok.

• mesela houston’a yarım saat uzakta, 600 metrekare bahçe içinde ve çok iyi bir eğitim sistemi olan mahellede bir ev:

houston ev

zillow tx

bağcılar’daki evi satıp miami’den ev alma işini yapan ofisten arkadaşlarım var

• yani istanbul’dan vs ev almaktansa amerika’dan ev aldılar. 100-120.000 dolar bandında ufak, kiraya vermelik yerler. yaklaşık 1000 dolar civarı kira getiriyorlar.

• istanbulda 1.5 milyona 15000 lira kira getirecek ev almanız imkansız. en az 4-5 milyon ödemeniz lazım.

• bu işi yapan türk kökenli emlakçılar var hatta amerika’da, her türlü kağıt kürek işini çözüyor, buradan yapılamayacak işleri takip ediyor (demirbaş tadilatı vs gibi) ve komisyon alıyorlar.

• buradan 1 tane daire almaktansa oradan 3 tane daire alarak pratikte emekli moduna geçmek çok da mantıksız değil.

 

• dikkat edilmesi gereken alacağınız eyaletteki kiracı kirayı ödemediği takdirde evden çıkarma prosedürünün ne kadar zor olduğu. bazı eyalette hiç uğraşmadan atıyorlar evden. bazı eyalette 6 ay uğraşıyorsun mahkeme falan… (Yazının devamı: EkşiŞeyler)

Erdoğan’ın ‘müjde’ olarak açıkladığı konut kredisi aylık taksit ödemesi dudak uçuklatıyor!

YORUMLAR

  • 0 Yorum