Bankalara soruşturma başlatıldı

BDDK, bazı bankaların müşterilerini yanıltıcı ve manipülatif şekilde döviz alımına yönlendirdikleri iddiasıyla soruşturma başlattı...

Bankalara soruşturma başlatıldı
23 Mart 2019 - 23:14
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, dikkat çeken bir açıklama yaptı. BDDK, bazı bankaların müşterilerini yanıltıcı ve manipülatif şekilde döviz alımına yönlendirdikleri iddiasıyla soruşturma başlattı.

BDDK, “Bazı bankaların müşterilerin döviz piyasalarına ilişkin yanıltıcı ve manipülatif şekilde döviz alımına yönlendirdiklerine dair şikayetler üzerine inceleme ve soruşturma başlatıldı. İlgililer hakkında gerekli idari ve hukuki süreçler yürütülecek” açıklamasında bulundu.

BDDK açıklamasında ayrıca, "JP Morgan tarafından yayımlanan raporun ülkemiz bankalarının itibar kaybına yol açtığı şikayetleri üzerine soruşturma başlatıldı" denildi.

SPK’DAN DA SORUŞTURMA

Sermaye Piyasası Kurulu da JP Morgan Chase’e soruşturma açtı.

Kurul açıklamasında, “22.03.2019 tarihinde JPMorgan Chase & Co. tarafından yayımlanan raporun yanıltıcı içeriği nedeniyle başta bankacılık hisseleri olmak üzere Borsa İstanbul A.Ş.'de işlem gören hisse senetleri üzerinde spekülatif etki yarattığına yönelik olarak Kurumumuza iletilen şikayetler çerçevesinde, 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu kapsamında inceleme başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerini kullandı.

 

JP MORGAN CHASE & CO. KİMDİR?

Morgan Chase & Co., ABD merkezli uluslararası bankacılık ve finansal hizmetler alanında faaliyet gösteren bir şirket. 2000 yılında Chase Manhattan Corporation’un JP Morgan & Co. ile birleşmesiyle kurulmuştur. Şirket, ABD’nin en büyük bankasıdır ve toplam malvarlığı bakımından dünyanın altıncı büyük bankasıdır.

Öte yandan, JP Morgan Türkiye’de zayıf büyüme nedeniyle 2019 büyüme tahminlerini yüzde 1,2’den, yüzde 0,9’a düşürmüştü...

Odatv.com

YORUMLAR

  • 0 Yorum