BB Erzurumspor 0-3 Fenerbahçe

Fenerbahçe zorlu BB Erzurum deplasmanından istediğini aldı. Ligin deplasmanda en çok puan toplayan takımı olan sarı lacivertliler Erzurumspor'u da 3-0'la geçerek galibiyet serisini sürdürdü.

BB Erzurumspor 0-3 Fenerbahçe
11 Ocak 2021 - 22:30 - Güncelleme: 11 Ocak 2021 - 22:33

Süper Lig’in 18’inci haftasında Fenerbahçe deplasmanda Erzurumspor’u 3-0 mağlup etti… Ligde oynadığı son 3 maçta 9 puan alan sarı lacivertliler Erzurumspor engelini de aşarak 4’te 4 yaptı. Lider Beşiktaş ile puanını eşitleyen (35) ve Galatasaray’ı geride bırakarak ikinci sıraya yerleşen Fenerbahçe haftayı kârlı kapattı.

PERDEYİ MERT HAKAN AÇTI

Sıkıntılı geçen ilk yarıda pozisyon üretmekte zorlanan Kanarya, 45+5’te Mert Hakan Yandaş’ın golüyle açıldı. Sağ kanattan gelişen atakta Sinan ortadaki Pelkas'ı gördü, Yunan oyuncu müsait pozisyondaki Mert Hakan'a bıraktı onun vuruşunda sarı lacivertliler 1-0'lık üstünlüğü yakaladı.

Soyunma odasına üstün giren sarı lacivertliler ikinci bölüme çok hızlı başladı. İlk golün asistini yapan Pelkas 48’de sağdan gelişen hızlı hücumda Sinan Gümüş’ün pasıyla kaleciyle karşı karşıya kaldı ve düzgün bir vuruşla farkı 2’ye çıkardı.

3 dakika sonra bu kez Sinan Gümüş, Caner Erkin’in ortasında iyi bir kafa vuruşu yaparak Erzurumspor kalecisi Farnolle’i çaresiz bıraktı ve durumu 3-0’a getirdi.

3-0’DAN SONRA KULÜBEYİ DENEDİ

Bu golle maçı koparan ve rakibinin direncini iyice kıran Fenerbahçe’de teknik direktör Erol Bulut kalan dakikalarda kulübesindeki isimleri denedi. Valencia, Samatta, Ferdi Kadıoğlu, Papis Cisse ve Fatih Yiğit Şanlıtürk değişiklikleri yapan Erol Bulut as oyuncularını dinlendirerek 3 puanın keyfini çıkardı.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe 35 puana yükselirken ligin dibine demir atan Erzurumspor 13 puanda kaldı. Gelecek hafta sarı lacivertliler sahasında Ankaragücü ile oynayacak. Erzurumspor ise deplasmanda Alanyaspor ile karşılaşacak.

Sinan Gümüş oyundan alınmasına tepki gösterdiSinan Gümüş oyundan alınmasına tepki gösterdi

İŞTE MAÇIN GOLLERİ VE ÖNEMLİ ANLARI: 

  • DİREKTEN DÖNDÜ! 90+2′ Emrah’ın sağ kanattan kullandığı kornerde Gomes gelişine vurdu, top direkten auta gitti.
  • 73′ Cenk’in ceza alanına doldurduğu topa savunmadan gelen Teikeu yakın mesafeden kafayı vurdu top az farkla auta gitti.
  • GOL! 51′ Fenerbahçe, Sinan Gümüş ile farkı 3’e çıkardı. Caner Erkin’in ceza sahası içine yaptığı ortaya iyi bir kafa vuruşu yapan Sinan sarı lacivertlileri deplasmanda farka taşıdı.
  • GOL! İlk golün asistini yapan Pelkas ikinci yarının hemen başında bulduğu golle farkı 2’ye çıkardı. Sağdan hızlı gelişen atakta Sinan Gümüş’ün asistinde kaleci ile karşı karşıya kalan Yunan oyuncu durumu 2-0’a getirdi.
  • İLK YARI BU GOLLE SONA ERDİ.
  • GOL! 45+5 Fenerbahçe Mert Hakan Yandaş’ın golüyle 1-0 öne geçti. Sağ kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Sinan ortadaki Pelkas’ı gördü, Yunan oyuncu müsait pozisyondaki Mert Hakan’a bıraktı onun vuruşunda sarı lacivertliler 1-0’lık üstünlüğü yakaladı.
  • 45+2 Caner’in uzun pasında savunmadan seken toh ceza sahası sağ çaprazında Thiam’ın önünde kaldı onun vuruşunda Farnolle’ün müdahalesiyle top az farkla auta gitti. 
  • 44′ Fenerbahçe Sinan’la hızlı çıkmak istedi, Osman’ın orta sahada yaptığı faulle yerde kaldı. Sarı lacivertli oyuncular kırmızı kart itirazında bulundu anca Mete Kalkavan sarı kartına başvurdu.
  • GOL İPTAL! Emrah’ın sağ kanattan kullandığı kornerde top sol kanattaki arkadaşına geldi, onun içeriye çevirdiği top karambolde Gomes’in önünde kaldı. Vuruşunda top ağlara gitti ancak Mete Kalkavan, Gomes’in topu kontrol ederken eline çarptığına hükmetti. 
  • 28′ Erzurumspor’un sağ kanattan kullandığı kornerde Altay yumruklarıyla topu uzaklaştırdı.
  • 19′ Erzurumspor çabuk çıkmak istedi Obertan sağ kanatta boş pozisyondaki Emrah’ı düşündü ancak top arkasında kalınca taca gitti.
  • 13′ Fenerbahçe atağında Pelkas sağ kanattaki Sinan’ı düşündü ancak top hızlı savunma araya girdi.
  • Mete Kalkavan’ın ilk düdüğüyle mücadeleye Erzurumspor başladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum