Bekir Coşkun'un vefatı derinden sarstı: Siyasilerden mesaj yağdı

Uzun süredir kanserle mücadele eden usta gazeteci Bekir Coşkun'un yaşamını yitirmesinin ardından birçok isim üzüntülerini ve taziyelerini dile getirdi.

Bekir Coşkun'un vefatı derinden sarstı: Siyasilerden mesaj yağdı
19 Ekim 2020 - 09:20 - Güncelleme: 19 Ekim 2020 - 09:45
Sözcü gazetesi yazarı, usta gazeteci Bekir Coşkun yaşamını yitirdi. Hastanede akciğer kanseri tedavisi gören 75 yaşındaki gazeteci Bekir Coşkun'un, saat 20.30 sıralarında hayatını kaybettiği öğrenildi.

Coşkun'un yaşamını yitirmesinin ardından birçok isim üzüntülerini ve taziyelerini dile getirdi. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Türkiye, basın camiasının duayen isimlerinden Bekir Coşkun’u kaybetti. Öncelikle, kendisine Allah’tan rahmet, başta ailesi olmak üzere, sevenlerine ve tüm halkımıza başsağlığı diliyorum. Hayatını adadığı gazetecilik mesleğini, ömrünün sonuna kadar ilkelerine bağlı kalarak sürdürdü. Kalemini satmadı; eğilip, bükülmedi. Onu hep, bu dik duruşu ile hatırlayacağız.

 

 

Bekir Coşkun gazeteci ve sanatçı kimliğinin yanı sıra, aynı zamanda bir ‘Hayvan Hakları Savunucusu’ idi. 4 Ekim 2020 tarihli son yazısını da onlara ayırmıştı.

Ama belki de bize vedası, 30 Eylül 2020 tarihli köşe yazısında saklıydı.

O gün;

‘Yazı bilmem

Yazarım yazı bilmem

Bu yaz böyle geçti

Gelecek yazı bilmem…’ demişti.

Gazetecilik mesleğine, demokrasimize kattıkların için binlerce kez teşekkürler. Seni hiç unutmayacağız Sevgili Bekir Coşkun.”

CHP Manisa Milletvekili ve Grup Başkanvekili Özgür Özel, ''Basın camiasının duayen isimlerinden Sözcü gazetesi yazarı Bekir Coşkun'un yaşamını yitirmesinden büyük üzüntü duydum. Ülkemiz ve basın dünyamız çok değerli bir ismini kaybetti. Ailesine, sevenlerine ve son olarak çalıştığı Sözcü ailesine başsağlığı diliyorum.''

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ''Bir süredir kanser tedavisi gören Sözcü Gazetesi yazarı Bekir Coşkun’un vefat haberi hepimizi üzdü. Kendisine Allah’tan rahmet, Sözcü Gazetesi’ne ve basın camiasına başsağlığı dilerim."

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Başkanı Mansur Yavaş, ''Bir süredir kanser tedavisi gören duayen gazeteci Bekir Coşkun'un vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine ve basın camiasına başsağlığı diliyorum." 

Çağdaş Gazeteciler Derneği, ''Zor zamanların gazetecileri denince akla gelen ilk isimlerden; kalemini her zaman yapıcı ve dayanışmacı amaçlar için kullanan; demokratik laik bir Türkiye yolunda yazan konuşan duayen gazeteci Bekir Coşkun'u kaybetmenin üzüntüsünü paylaşıyoruz. #bekircoskun. Toprağı bol olsun; mesleğimizin ve sevenlerinin başı sağolsun.''

CHP'li Muharrem İnce, ''Bekir Coşkun kalemini satmayan, kalemini satmadığı için dokuz köyden kovulan vatansever bir gazeteciydi. Allah rahmet eylesin, ailesinin, okurlarının başı sağolsun.''

YORUMLAR

  • 0 Yorum