Belediyelerin borç listesi

31 Mart Yerel seçimleri sonucunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni kazanan başkan adayını korkunç bir borç yükü bekliyor.

Belediyelerin borç listesi
19 Mart 2019 - 10:17
31 Mart Yerel Seçimlerinde belediyeleri kazanan adayları aynı zamanda büyük bir borç yükü bekliyor. Milyar dolarları bulan borçların altından yeni belediye başkanlarının kalkması oldukça zor gözüküyor. En fazla borcu bulunan ilin ise İstanbul olduğu belirlendi. İstanbul Büyükşehir Belediye’sinin Hazine garantisi bulunmayan toplam 2.1 milyar dolar borcu olduğu ortaya koyuldu.

İBB'NİN BORCU 2.1 MİLYAR DOLAR



31 Mart Yerel seçimlerine sayılı günler kala belediyelerin omuzlarındaki borç yükü bir hayli artmış durumda. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın açıkladığı 2018 eylül ayı rakamlarına göre Türkiye’deki belediyelerin ve işletmelerinin toplam borcu 3 milyar 276 milyon dolar olarak dikkat çekiyor. Bu borç içinden AKP yönetiminde bulunan belediyelerin toplam borcu 2.2 milyar dolar olarak göze çarpıyor.

Toplam borç içindeki en yüksek borç payına 2.1 milyar dolar ile AK Parti yönetimindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi sahipken bu belediyeyi 389 milyon dolar ile CHP yönetimindeki İzmir Büyükşehir Belediyesi takip ediyor.

İşte Belediyelerin Hazine garantili ve Hazine garantisiz borçları





YENİ BAŞKANLARI BÜYÜK BİR YÜK BEKLİYOR



Belediyelerin toplam borcunun sadece 603 milyon doları Hazine garantiliyken borcun geri kalan büyük bölümü Hazine’nin garantisi dışında bulunuyor. Bu rakamlarla belediyelerin borç ödeme yükünü kendi imkanlarıyla sağlamak zorunda olduğu ortaya koyulurken önümüzdeki hafta yerel seçimler sonucunda belediye başkanı olacak adayların büyük bir yükün altına gireceği gözüküyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum