Berjer Seçimi Nasıl Yapılır?

Berjer modelleri ev dekorasyonunda en sık kullanılan mobilyalardan biri olarak öne çıkıyor.

Berjer Seçimi Nasıl Yapılır?
06 Haziran 2022 - 12:11

Özellikle salonlarda ve oturma odalarında tercih edilen berjer koltuklar mutfaklarda ve yatak odalarında da kullanılabiliyor.

İç mimarların da favorisi olan berjer çeşitleri farklı tasarım, desen ve renk alternatifleri ile her mekâna uyum sağlıyor.
Ortamda otantik bir hava meydana getiren berjer modelleri salaş mekânlarda da sıkça tercih ediliyor. Stüdyo tarzındaki evlerin de vazgeçilmezi olan berjer çeşitleri her yerde ihtişamıyla göz kamaştırıyor.

Berjer Nedir?

Bunları koltuk ve sandalye arası bir mobilya olarak nitelendirmek mümkün. Arka kısmı kabarık olarak tasarlanan bu koltukların minderleri çıkarılabilir özellikte. Bundan dolayı temizlenmesi ve taşınması oldukça kolay.
Fransız kültürünün dekorasyon tarzını yansıtan bu ürünlerde kol ve sırt dayama aparatı da bulunuyor. Görünüşü itibariyle âdeta bir tahta benzeyen bu parça, 15. Yüzyıldan bu yana kullanılmaya devam ediyor.
Ayaksız, yıkanabilir ve sallanır çeşitleriyle berjerler, tek kişilik bir koltuk modeli olarak karşımıza çıkıyor.
Kahve içerek sohbet etmek için özel bir alan veya kendinize özel bir okuma köşesi oluşturmak istiyorsanız, berjer modelleri size hitap ediyor. Dekoratif görünümü ve rahatlığıyla berjer modelleri, ayrı ayrı veya takım olarak satın alınabiliyor.

Berjer Seçimi Nasıl Yapılır?

Doğru berjer seçmek istiyorsanız evinizin genel dekorasyon tarzını ve diğer mobilyalarınızın rengini, modelini hesaba katmanız gerekiyor.
İşte, berjer seçimi yaparken işinize yarayacak bazı tüyolar:
  • Minimal, krem veya beyaz dekorlar için açık renkli berjerlerin kullanılması daha uygun.
  • Koyu tonların hâkim olduğu bir oda için berjer alırken ahşap veya beyaz renkli modellere yönelebilirsiniz.
  • Çocuğunuz veya evcil hayvanınız varsa, mobilyalarınızın daha çabuk kirlenme ihtimâli yüksek demektir. Bu durumda açık renk berjer modellerini tercih etmeniz önerilmez. Çünkü bunlar lekeleri belli eder ve kolay temizlenmez. Seçiminizi deri veya koyu renk berjerlerden yana kullanabilirsiniz.
  • ‘Rahatıma çok düşkünüm.’ Diyenlerdenseniz daha yumuşak berjer modelleri size göre. Fakat bazıları sert süngerlerden üretilmiş koltukları tercih ediyor. Bu, tamamen size kalmış.
  • Koltuk takımınız oval hatlara sahip ise, daha sert hatlarda tasarlanan berjerler işinize yarayabilir. Mobilyalarınız arasında zıtların uyumunu yakalayarak alışılmışın dışında farklı bir konsept oluşturabilirsiniz.
  • Koltuğun boyutunu diğer mobilyalarınızın ölçüleri ve berjeri yerleştireceğiniz alanın genişliği doğrultusunda karar vermelisiniz.
  • Kollu ve kolsuz berjer modelleri mevcuttur. Yalnızca dekorasyon amaçlı kullanmayı düşünüyorsanız şıklık ön planda olacağı için tercihinizi kolsuz olanlardan yana yapabilirsiniz. Dinlenmek, kitap okumak, kış günlerinde şöminenin keyfini çıkarmak için kullanacaksanız kollu modeller arasından birini seçmelisiniz.

En Güzel Berjer Modelleri

Kaliteli vakit geçirmenize yardımcı olacak en şık berjer modelleri, Mobilya Diyarı koleksiyonlarında kendine yer ediniyor. Kumaş, boyut, şekil gibi faktörler doğrultusunda çeşitlilik gösteren bu ürünler geniş bir yelpazeyi kapsıyor.
Tekli berjer, ikili berjer, cafe berjer koltuk, deri berjer, ayaksız berjer bunların başında geliyor. Daha pek çok model bu ürün grubunda şık tasarımıyla öne çıkıyor.
Asil duruşuyla evinizin görkemini üst düzeye taşıyacak olan bu modellerle tarzınızı konuşturabilir, modern çizgilerle dekorasyonunuzu renklendirebilirsiniz. Yenilikçi stilleri ve fonksiyonel tasarımlarıyla beğeni toplayan berjer modelleri, evinizin en güzel köşesini süslemeye aday!

Bütçe Dostu Berjer Fiyatları

Bu mobilyalarda fiyatlandırma; tasarım, malzeme, renk, kumaş gibi faktörler doğrultusunda değişiyor. Geniş berjerlerin fiyatları daha yüksek olurken, daha küçük berjerler uygun fiyatlardan satılıyor.
Dekorasyonunuzu tamamlayacak en güzel berjer fiyatları  için Mobilya Diyarı’nı ziyaret edebilir, aradığınız modele en avantajlı fiyatlarla sahip olabilirsiniz.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum